×

16 zdjęć zrobionych po wizycie grubiańskich gości w restauracji. Powinni się wstydzić!

Każdy ma ograniczone pokłady cierpliwości, także pracownicy gastronomii. Podzielili się oni swoimi najbardziej znielubionymi zachowaniami wśród klientów.

#1 Negatywna recenzja, bo „paluszki chlebowe były za chlebowe”. A woda pewnie była za mokra.

server_life

#2 Napiwek? Jezus Chrystus

Sean Platt

#3 Powodzenia w wyciąganiu

#4 Może nie tyle denerwujący, co dość dziwny sposób podania napiwku

Twitter

#5 Zanim wylejesz swoją frustrację jako napis z ketchupu, może po prostu zawołaj kelnera?

Server Problems

#6 „Spieszymy się na film, jesteśmy już spóźnieni. Dziękujemy za darmowy posiłek”. To się po prostu nazywa kradzież

server_life

#7 Niby miało być miło, ale co za dużo- to niezdrowo

server_life

#8 „Przepraszam, że uderzyłem Cię w twarz”

server_life

#9 Płyta zamiast napiwku? Mamy nadzieję, że chociaż dobra



checksfromlastnight

#10 A w taki sposób na pewno nie płacimy

siobhansserverstories

#11 „Jesteś bezwartościowy”- tak nie powinno się mówić absolutnie do nikogo!

#12 Ktoś chciał pobawić się w artystę, a jedynie narobił bałaganu

ninaj1108

#13 Ale… po co?

average_nerd1010

#14 Czy w domu też tak żyją?

yahoo

#15 Bardzo słabe zagranie

reddit.com

#16 Rozumiemy, że można mieć jakieś ograniczenia. Ale nie zrzucaj odpowiedzialności na kelnera. Albo idź do miejsca, gdzie znajdziesz swoje bezpieczne jedzenie

server_life
 

Wybrane dla Ciebie

Obowiązkowa opłata za serwis w restauracji staje się coraz popularniejsza. Ma wielu przeciwników

Dawanie napiwków jest w Polsce tematem wciąż budzącym sporo kontrowersji. W przypadku obowiązkowej opłaty za serwis dyskusja jest jeszcze gorętsza. Napiwki nie dla każdego Kulturowa tipowania różni się na całym świecie. W Stanach Zjednoczonych dawanie napiwku jest praktycznie obowiązkowe. Jeśli tego nie zrobisz- wychodzisz na prostaka i gbura.Wszędzie tam, gdzie jest dużo turystów napiwki są […]

10 rzeczy, o który warto pamiętać podczas wizyty w restauracji. Przydadzą się nie tylko w czasie obostrzeń

Już niedługo restauracje otworzą swoje ogródki. Mamy nadzieję, że to krok w kierunku do otwarcia całych lokali. Podczas swojej wizyty warto jednak pamiętać o kilku rzeczach. #1 Jak podzielić rachunek Jeśli chcesz podzielić rachunek- zgłoś to wcześniej kelnerowi. Nie stanowi to najmniejszego problemu, o ile kelner będzie o tym poinformowany wcześniej. Wszystko na spokojnie zliczy […]

13 okropnych zachowań klientów, które mają miejsce we wszystkich supermarketach na świecie

Duży ruch, nieuprzejmi klienci i tony towaru do wyładowania to codzienność pracowników supermarketów. Czasami niestety trafiają się osoby, które za wszelką cenę chcą utrudnić im pracę. #1 Zostawianie w zamrażarce rzeczy, które absolutnie nie powinny tam stać #2 Mrożona pizza? Odłożę ją na półkę #3 Wspaniała kryjówka #4 Kiełbasa i Mamba? Na pewno powinny być […]

11 rzeczy, które zrozumie każdy, kto pracował w restauracji. Skutecznie potrafią zepsuć dzień

Złośliwość czasami przechodzi wszelkie granice. Też zirytowałbyś się na miejscu obsługi? #1 Misterna konstrukcja #2 „Jest coś ważniejszego niż pieniądze” #3 Gdzie jest reszta? #4 „Czekaliśmy 30 minut na obsługę” #5 Kiedy pełna sala, a na kuchni stało się to: #6 Pracownik zapomniał, że ten tort był lodowy #7 Czy może być gorzej? #8 Jedyny […]

15 zdjęć, które pokazują pracę w gastronomii „od kuchni”. Każdy pracownik restauracji to zna

Praca w gastronomii wcale nie należy do najłatwiejszych. Kilku pracowników zdradziło, jak to wygląda od zaplecza. #1 Kiedy właściciel zamyka kuchnię #2 Kiedy zamykasz o 22:00, a kelner przynosi zamówienie o 22:16 #3 „Jeden z pracowników paskudnie skaleczył się podczas krojenia. Dzisiaj dostaliśmy bezpieczne nożyczki 😀 „ #4 „Gdy otwierasz własną restaurację to tak zaczyna […]

Zasady savoir-vivre podczas dawania napiwków. Wielu z nas wciąż nie potrafi ich stosować!

Zostawianie napiwków w restauracji zdecydowanie leży w dobrym tonie. Nie zawsze jednak wiemy jak to zrobić, żeby wyszło elegancko i z klasą. Czy warto dawać napiwki Napiwek jest miłym dodatkiem do rachunku. Warto docenić obsługę, która często dwoi się i troi, żeby jak najlepiej obsłużyć Twój stolik. Praca w restauracji pozornie wydaje się być łatwa […]

zamknij