To ciasto łamie wszelkie rekordy. Żeby je przygotować potrzebujesz jedynie wymieszać 2 składniki!

Co potrzebujesz?
– 3 jajka
– 2 tabliczki mlecznej czekolady
Jak to działa?
Oddziel żółtka od białek, po czym włóż je do lodówki.
Weź 1 i 3/4 tabliczki czekolady roztop w kąpieli wodnej.
Ubij białka tak, aby miały konsystencję śmietany.
Trzy żółtka wymieszaj z lekko schłodzoną czekoladą.
1/3 ubitej piany dodaj do czekoladowej masy. Do tego najlepiej użyć trzepaczki.
Dodaj resztę białka i dokładnie wymieszaj masę szpatułką.
Weź naczynie o średnicy około 20 cm i około 15 cm wysokości. Włóż do niego papier do pieczenia tak jak na zdjęciu i do środka wlej masę.
Nadszedł czas na ostatni etap: włóż ciasto do rozgrzanego do 170°C piekarnika. Po 30 minutach ciasto będzie gotowe.
Wyciągnij ciasto, niech ostygnie zanim skosztujecie. Powoli wyciągnij papier do pieczenia i udekoruj górę deseru cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze