PrzepisObiadPierś z kurczaka zrobiona w stylu hasselback będzie Twoim nowym ulubionym obiadem

Pierś z kurczaka zrobiona w stylu hasselback będzie Twoim nowym ulubionym obiadem

Pierś z kurczaka zrobiona w stylu hasselback będzie Twoim nowym ulubionym obiadem
Frania
11.09.2018 12:00, aktualizacja: 11.09.2018 13:39

Dziś przychodzę z propozycjami na pyszny obiad z kurczakiem w roli głównej. A wszystko to za sprawą 4 różnych nadzień, które przygotujesz w mgnieniu oka ?

Czy muszę dodawać coś jeszcze? ?

#1 Kolorowy kurczak z paprykami

  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 pokrojonej w kostkę cebuli
  • 1/2 pokrojonej w kostkę zielonej papryki
  • 1/2 pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • 1/2 pokrojonej w kostkę żółtej papryki
  • 3 łyżki sosu salsa
  • 2 łyżki przyprawy fajita
  • 50 g startego żółtego sera
  • 1 pierś z kurczaka
  • sól, pieprz

1. Na patelni połącz ze sobą cebulę, papryki, sos salsa, przyprawę fajita oraz żółty ser. Dokładnie wymieszaj i podgrzewaj do chwili, aż ser się roztopi.

Obraz

2. Ponacinaj pierś z kurczaka (jak na zdjęciu poniżej). Dopraw solą i pieprzem. Przygotowany farsz umieść w kieszonkach z kurczaka. Włóż mięso do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni C).

Obraz

3. Po 20 minutach wyjmij kurczaka z piekarnika i przełóż go na talerz.

Obraz

#2 Kurczak i boczek

  • 4 drobno pokrojone plastry boczku
  • 1 posiekana zielona cebulka
  • 100 g serka śmietankowego
  • 1 pierś z kurczaka
  • sól, pieprz

1. Na patelni połącz ze sobą boczek, zieloną cebulkę i serek śmietankowy. Dobrze wymieszaj.

Obraz

2. Ponacinaj pierś z kurczaka i dopraw solą oraz pieprzem. Następnie umieść farsz w kieszonkach i wstaw do piekarnika na 18-22 minuty (temp. 180 stopni C).

Obraz

3. Smacznego!

Obraz

#3 Kurczak w towarzystwie szpinaku i karczochów

  • 200 g świeżych liści szpinaku
  • 100 g karczochów
  • 50 g serka śmietankowego
  • 30 g startego żółtego sera
  • 1 pierś z kurczaka
  • sól, pieprz

2. Ponacinaj pierś z kurczaka i dopraw solą oraz pieprzem. W każdą powstałą lukę nałóż przygotowany farsz. Włóż kurczaka do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni C).

Obraz

3. Przełóż na talerz i podaj z ulubionymi dodatkami.

Obraz

#4 Kurczak na czerwono

  • 2 łyżki czerwonego pesto
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 50 g startego żółtego sera
  • 1 pierś z kurczaka
  • sól, pieprz

1. Na patelni połącz ze sobą czerwone pesto i liście bazylii. Następnie dodaj ser i dobrze wymieszaj.

Obraz

2. Ponacinaj pierś z kurczaka i dopraw solą oraz pieprzem. W każdej luce rozprowadź przygotowany wcześniej farsz. Gotowego kurczaka wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni C).

Obraz

3. Smacznego!

Obraz
To, którego kurczaka przygotujesz na jutrzejszy obiad?
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także