Zrobienie tego zdrowego tortu zajmie Ci mniej niż 10 min. Do tego pozostawi wszystkie desery w tyle!
Ciasta są czymś wspaniałym, dzięki nim przenosimy się w inny wymiar i osładzamy sobie życie. Niestety na krótko... bo za chwilę przychodzą wyrzuty sumienia i zapewnienia, że ten kawałek słodkości był ostatnim w naszym życiu.
Dla wszystkich łasuchów mamy dobrą wiadomość! Mamy dla Was ciasto w trochę innej odsłonie. Nie będziecie musieli już mieć poczucia winy, że zjedliście za dużo. Rozwiązaniem jest TEN owocowy tort, który smakuje i wygląda nieziemsko!
Składniki:
- 1 arbuz
- maliny
- jagody
- truskawki
- 2 kiwi
- 1 cytryna
- 3 x 200 ml bitej śmietany 30%
- płatki migdałowe/opcjonalnie
Najpierw należy odciąć górę i dół arbuza, a później jego skórkę.
Ubij śmietanę i do powstałej masy dolej sok z jednej cytryny.
Tort lepiej smakuje, gdy odetnie się z niego białe części. Na kilka minut obkładamy owoc ręcznikami papierowymi, aby ściągnąć z niego nadmiar soku. Po wyznaczonym czasie starannie ściągamy papier. Róbmy to ostrożnie i uważnie. Arbuz już jest gotowy do tego, aby rozsmarować na nim śmietankę wymieszaną wcześniej sokiem z cytryny.
Teraz najfajniejsza część - ozdabianie. Wykorzystujemy do tego owoce - ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia.
Jeśli tylko masz ochotę boki arbuza można także obłożyć płatkami migdałowymi (zamiast owoców).
Tort będzie kapitalną niespodzianką dla gości i zdrowszą alternatywą dla ciężkich i kalorycznych ciast. Osobiście jestem zachwycona tym pomysłem!