Bosko aromatyczna kaszanka z grilla. Jedna czynność jest kluczowa, nie wolno o niej zapomnieć

Bosko aromatyczna kaszanka z grilla. Jedna czynność jest kluczowa, nie wolno o niej zapomnieć - Pyszności; Foto: Canva.com

Prawidłowo przygotowana kaszanka z grilla jest smaczna i aromatyczna. Oprócz tego należy zaznaczyć, że również zachowuje swój kształt. Wspaniale smakuje z dodatkiem cebulki i ulubionych przypraw takich jak majeranek. Jeśli masz ochotę na tę wyjątkową kaszankę – poniżej tłumaczymy jak ją zrobić. Pamiętaj o jednej ważnej czynności, dzięki niej twoje danie będzie miało idealną konsystencję.

Wspaniały pomysł na grilla

Grill - Pyszności; Foto: Pixabay.com

Grill – Pyszności; Foto: Pixabay.com

Latem często wraz z rodziną, czy znajomymi decydujemy się na wspólne grillowanie. Zazwyczaj wrzucamy na ruszt kiełbaskę, czy karkówkę. Jednak niekiedy zdarzy się również przygotować pyszną kaszankę. Najczęściej grillujemy ją z dodatkiem cebulki, czy przypraw. Niektórzy wzbogacają ją w soczyste jabłka.

Kaszanka z grilla wspaniale smakuje z dodatkiem ciepłego pieczywa. Jeśli zastanawiasz się jak ją wykonać, poniżej podajemy sprawdzony przepis na to danie. Wystarczy przygotować tylko kilka składników.

Pamiętaj o jednej ważnej czynności – gotowy produkt zawiń w folię aluminiową. Należy to zrobić tuż przed wrzuceniem kaszanki na ruszt. Dzięki temu kaszanka nie rozpadnie się i zachowa swój kształt.

Boska kaszanka z grilla

kaszanka z grilla

Kaszanka – Pyszności; Foto: Canva.com

Kaszanka z grilla jest wyjątkowo smaczna. Poza tym przygotujesz ją w bardzo łatwy i szybki sposób. Sekret jej wspaniałego aromatu tkwi w dodatku cebulki, jabłka oraz majeranku.

Składniki:

  • 2 porcje kaszanki
  • około 0,5 jabłka
  • 1 – 2 cebulki
  • łyżeczka majeranki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 2 kawałki folii aluminiowej

Sposób przygotowania:

Cebulki podgotuj przez chwilę, aż będą miękkie. Następnie pokrój je na plasterki i przełóż do miseczki. Dodaj oliwę, majeranek, sól oraz pieprz. Polecamy użyć tutaj również innych ulubionych przypraw. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę.

W międzyczasie jabłko pokrój w słupki. Następnie delikatnie ponakłuwaj kaszankę i każdą z nich połóż na oddzielnym kawałku folii aluminiowej. Obok kaszanki ułóż kawałki jabłka oraz zamarynowane plasterki cebuli. Całość dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowaną kaszankę zapakuj w folię, a następnie ją grilluj.

Kaszanka z grilla rewelacyjnie smakuje z dodatkiem pieczywa lub pieczonych ziemniaków. Poza tym wspaniale sprawdzi się również z pyszną surówką lub sałatką.

 

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować ciasto bananowe chmurka z galaretką i migdałami krok po kroku.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×