Wyciął w bagietce 4 otwory i do każdego z nich wbił jajko. Szybko, tanio i do tego zdrowo!

Czasem jest tak, każdy mi przyzna rację, że dopada nas ochota na coś pysznego, co niekoniecznie będzie czasochłonne i nie będziemy musieli kroić dużo składników, aby finalnie tylko przez chwilę móc cieszyć się czymś naprawdę dobrym. Są momenty, że chce się zjeść coś smacznego, ale bez spędzania godzin w kuchni. Otóż, moi kochani, mamy dla Was rozwiązanie – bagietka z pieca z zapiekanymi jajkami!

Nie dość, że posiłek jest bardzo łatwy do zrobienia, to smakuje naprawdę nieziemsko!


W bagietce wytnij cztery otwory w równych odległościach.
Wyciągnij środek z każdego z nich.


Tylko uważaj, aby nie zrobić dziury w dnie bagietki.
Do każdego otworu wbij jajko.
Dopraw do smaku i włóż ją na 20 minut do rozgrzanego do 180 stopni pieca.


Po ustalonym czasie Twoim oczom ukaże się takie cudo.
Bagietkę możesz pokroić na 4 części. Najlepiej smakuje podawana na ciepło.


Komentarze