Wyciął w bagietce 4 otwory i do każdego z nich wbił jajko. Szybko, tanio i do tego zdrowo!

Czasem jest tak, każdy mi przyzna rację, że dopada nas ochota na coś pysznego, co niekoniecznie będzie czasochłonne i nie będziemy musieli kroić dużo składników, aby finalnie tylko przez chwilę móc cieszyć się czymś naprawdę dobrym. Są momenty, że chce się zjeść coś smacznego, ale bez spędzania godzin w kuchni. Otóż, moi kochani, mamy dla Was rozwiązanie – bagietka z pieca z zapiekanymi jajkami!

Nie dość, że posiłek jest bardzo łatwy do zrobienia, to smakuje naprawdę nieziemsko!

W bagietce wytnij cztery otwory w równych odległościach.

bagietka z pieca z zapiekanymi jajkami (1)

Wyciągnij środek z każdego z nich.

bagietka z pieca z zapiekanymi jajkami (2)

Tylko uważaj, aby nie zrobić dziury w dnie bagietki.

bagietka z pieca z zapiekanymi jajkami (3)

Do każdego otworu wbij jajko.

bagietka z pieca z zapiekanymi jajkami (4)

Dopraw do smaku i włóż ją na 20 minut do rozgrzanego do 180 stopni pieca.

bagietka z pieca z zapiekanymi jajkami (5)

Po ustalonym czasie Twoim oczom ukaże się takie cudo.

bagietka z pieca z zapiekanymi jajkami (6)

Bagietkę możesz pokroić na 4 części. Najlepiej smakuje podawana na ciepło.

bagietka z pieca z zapiekanymi jajkami (7)

Smacznego!

bagietka z pieca z zapiekanymi jajkami (8)


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×