Czasem jest tak, każdy mi przyzna rację, że dopada nas ochota na coś pysznego, co niekoniecznie będzie czasochłonne i nie będziemy musieli kroić dużo składników, aby finalnie tylko przez chwilę móc cieszyć się czymś naprawdę dobrym. Są momenty, że chce się zjeść coś smacznego, ale bez spędzania godzin w kuchni. Otóż, moi kochani, mamy dla Was rozwiązanie – bagietka z pieca z zapiekanymi jajkami!
Nie dość, że posiłek jest bardzo łatwy do zrobienia, to smakuje naprawdę nieziemsko!
W bagietce wytnij cztery otwory w równych odległościach.
Wyciągnij środek z każdego z nich.
Tylko uważaj, aby nie zrobić dziury w dnie bagietki.
Do każdego otworu wbij jajko.
Dopraw do smaku i włóż ją na 20 minut do rozgrzanego do 180 stopni pieca.
Po ustalonym czasie Twoim oczom ukaże się takie cudo.
Bagietkę możesz pokroić na 4 części. Najlepiej smakuje podawana na ciepło.
Moja przygoda z Pysznościami rozpoczęła się ponad 3 lata temu. Razem z filmowcem Wojtkiem zaczynaliśmy kręcić filmiki z przepisami w małym studio z jednym aparatem, małą patelnią i garnkiem ? Od tamtego czasu staliśmy się największą społecznością kulinarną w Polsce, a miłość do gotowania zupełnie zmieniła moją ścieżkę zawodową. Przestałam być dziennikarką, która pisze o bieżących sprawach. Dyktafon i łamy gazety zamieniłam na garnki i przepisy. Tworzenie ciekawych dań i wypieków, pisanie artykułów o tematyce kulinarnej plus kontakt z wiernymi fanami, sprawia mi ogromną satysfakcję. W końcu czuję, że robię to, co kocham w 100% ❤️
Komentarze