Zawinął bekon w tym specjalnym cieście. To, co przygotował sprawi, że Twoje podniebienie eksploduje!

Jednak nadszedł czas, by w końcu sprowadzić jego przeznaczenie z powrotem na swoje miejsce.

Wszystko co trzeba zrobić, to przyrządzić go według tej prostej, ale niezwykle smacznej receptury. Do dzieła!

Musisz zacząć od chleba, proste!

1

Ale pamiętaj, aby chleb był świeży i miękki. Będziesz potrzebować 6 kromek.

No i najważniejsze – bekon!

2

Także 6 plastrów.

Oraz jajka…

3

…i mleko z odrobiną soli.

4

Wystarczą 2 łyżki mleka i szczypta soli.

Usuń skórki z chleba i rozwałkuj ciasto z chleba.

5

Chleb może być nieco lepki. Do środka włóż boczek.

Teraz czas na gotowanie tych smakołyków.

  • każdy plaster boczku i rozwałkowany kawałek chleba zwiń w roladkę i zamocz w rozbitym jajku. Jeśli to konieczne, użyj palców do wypełnienia miejsc, do których nie dotarło jajko,
  • przysmaki można smażyć na pozostałym po boczku tłuszczu, albo na maśle,
  • smaż je przez około 3-4 minuty obracając, aby zapewnić im równomierne brązowienie.

Oto one. Prawda, że wyglądają smakowicie?

6

Możesz jeszcze bardziej rozpieścić kubki smakowe, jedząc je z sosem.

7

Smacznego!

8

Zaletą przysmaku jest to, że można go dostosować do swoich upodobań. Spróbuj dodać trochę cynamonu, rodzynki albo wykorzystaj inny chleb. Wystarczy, że chleb będzie miękki, aby mógł być łatwo rozwałkowany. Pamiętaj, w następny leniwy weekend musisz tego spróbować!


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×