Wirtualna Polska

Gessler wytknęła najczęstszy błąd w robieniu krokietów. Gospodynie popełniają go nagminnie

Błąd przy robieniu krokietów- Pyszności

Błąd przy robieniu krokietów- Pyszności

Magda Gessler wskazała błąd, który najczęściej popełniamy przy robieniu domowych krokietów. Z jej wskazówkami ciasto wyjdzie delikatne i pyszne

Wirtualna Polska

Zobacz również: Największe błędy, jakie popełniamy podczas robienia kotletów schabowych. Rujnują cały smak i wysiłek

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Magda Gessler dzieli się wskazówkami

Magda Gessler od wielu lat uchodzi w przestrzeni publicznej za ekspertkę do spraw gotowania. Jej programy telewizyjne cieszą się niesłabnącą popularnością, a kolejne sezony „Kuchennych rewolucji” przyciągają tłumy fanów przed telewizory. Magda Gessler chętnie dzieli się również swoimi przepisami oraz poradami, które mają ułatwić gotowanie i sprawić, że nasze potrawy będą jeszcze smaczniejsze. Tym razem gwiazda stacji TVN podzieliła się swoim trikiem na przygotowanie krokietów idealnych.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Błąd podczas robienia krokietów

Chociaż krokiety kojarzą nam się głównie ze świętami, to warto przygotowywać je przez cały rok. Znana restauratorka wytknęła jednak błąd, który notorycznie popełniamy podczas ich przyrządzania. Popełniamy go już na samym początku! Przygotowując naleśnikowe ciasto najczęściej mąkę dodajemy do płynnych składników, czyli mleka oraz jajek. Magda Gessler sugeruje jednak, aby zamienić tę kolejność i zacząć od przesiania mąki do miski. Dopiero do sypkiego produktu dodać pozostałe składniki.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Błąd przy robieniu krokietów- Pyszności

Błąd przy robieniu krokietów- Pyszności

Bardzo ważna rzecz. Nigdy nie zaczynamy naleśników od płynów. Zaczynamy od mąk- podkreśliła Magda Gessler w programie „Masterchef”

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zachowanie tej kolejności sprawi, że składniki lepiej się zwiążą i stworzą gładką masę. Ponadto, wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, więc warto wyjąć je wcześniej z lodówki. Jajka oraz mleko nawet na ok. 60 minut przed planowanym przyrządzeniem ciasta. Dzięki temu krokiety za każdym razem wyjdą po prostu idealnie.

Przepis na chrupiące krokiety z warzywnym farszem w mini wydaniu znajdziesz na naszym kanale YouTube

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×