Błyskawiczna pizza bez spodu. Włoska uczta w 15 minut bez wyrabiania ciasta i bałaganu

Prosta i szybka pizza bez spodu. W jego roli wystepuje ser żołty. Dzięki temu nie musisz czekać na wyrastania ciasta. Smaczne, szybkie i proste danie.

Pizza bez ciasta

Pizza to danie, które moglibyśmy jeść codziennie. Nie znamy ani jednej osoby, która nie lubi tej włoskiej potrawy. Przygotować ją można na wiele różnych sposobów: cienki spód, grube sycylijskie ciasto, po chicagowsku z toną sera… Dziś mamy dla Ciebie jeszcze bardziej nietypową odsłonę- pizzę bez ciasta. W roli spodu występuje żółty ser. Dzięki temu jej przygotowanie jest o wiele szybsze. Taką pizzę pokochasz od pierwszego kęsa.

Cały przepis znajdziesz na naszym kanale YouTube:

Zobacz również: ciasto francuskie z szynką i serem

Pizza bez spodu

Składniki:

  • 500 g sera żółtego – tartego
  • 3 łyżki sosu do pizzy
  • 4 plastry szynki włoskiej
  • 2 pieczarki
  • 2 garście rukoli
  • 1 garść czarnych oliwek

Sposób przygotowania:

Do przygotowania naszej pizzy potrzebujesz blaszki do pizzy lub okrągłej tortownicy. Rozsyp na niej starty żółty ser. Sprawdzi się tutaj m.in. gouda, morski czy ser edamski. Tak przygotowaną blaszkę wstaw do piekarnika na niecałe 10 minut.

Pizza bez spodu- Pyszności

Pizza bez spodu- Pyszności

Na serze rozsmaruj sos do pizzy. Sprawdzi się również passata pomidorowa z dodatkiem przypraw. Dzięki temu cały obiad jest szybki i prosty. Następnie ułóż ulubione dodatki. My postawiliśmy na włoską szynkę oraz pieczarki. Ponownie wstaw całość do piekarnika, tym razem na 5 minut. Nie martw się, że pieczarki się nie upieką- można jeść je nawet na surowo.

Pizza bez spodu- Pyszności

Pizza bez spodu- Pyszności

Na pizzy rozłóż umytą rukolę oraz czarne oliwki bez pestki. Nasza błyskawiczna pizza jest już gotowa. Podziel ją na porcje i ciesz się szybkim i pysznym obiadem. Smacznego!

Pizza bez spodu- Pyszności

Pizza bez spodu- Pyszności


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×