najprostsza masa do tortów

Najprostsza i sprawdzona masa do tortu w zasięgu ręki

Masa do tortu to podstawa jeśli chodzi o świat wypieków, dlatego dziś chciałam podzielić się z Wami idealnym przepisem, który stosuje na co dzień w kuchni Pyszności. Jest mega prosty i szybki w przygotowaniu, co więcej opiera się jedynie na 3 składnikach. Czego chcieć więcej?

Jakiś czas temu pokazałam Wam jak przygotować wysoki biszkopt, który świetnie nada się jako baza tortu. Filmik ten cieszył się ogromną popularnością, dlatego czas na najprostszą masę do tortu, która uda się za każdym razem.

Potrzebne składniki:

  • 500 ml śmietanka 30%
  • 5 łyżek cukier puder
  • 400 g serek mascarpone

Najprostsza masa tortowa – krok po kroku:

  1. Przy pomocy miksera ubij śmietankę 30%. Pamiętaj, że produkt musi być dobrze schłodzony.
  2. Kiedy już śmietanka zacznie gęstnieć, zacznij dodawać stopniowo cukier puder. Pamiętaj, że najlepiej wcześniej go przesiać.
  3. Jako ostatni składnik dodaj serek mascarpone. Go również dodawaj małymi partiami.
  4. I to wszystko! Idealna masa do tortów jest już gotowa.najprostsza masa do tortów

Tak przygotowaną masę możesz zacząć rozprowadzać na biszkopcie, tworząc prawdziwe arcydzieło. Co więcej, możesz wykorzystać ją również do udekorowania bezy, czy wykorzystać jako farsz do rurek lub rożków na słodko. Możliwości jest naprawdę bardzo wiele!

Zobacz także: Przepis na biszkopt, który uda się za każdym razem