NewsyCeny w nowej restauracji Mateusza Gesslera. Pierogi za 48 zł to tylko początek

Ceny w nowej restauracji Mateusza Gesslera. Pierogi za 48 zł to tylko początek

Ceny w nowej restauracji Mateusza Gesslera. Pierogi za 48 zł to tylko początek
Agnieszka
18.06.2022 13:31

Słynny restaurator Mateusz Gessler otworzył nowy lokal w Szklarskiej Porębie. Podawane tam potrawy mają być wyjątkowej jakości. Niestety ich ceny mogą przyprawiać o zawrót głowy!

Lokal Bergo w Szklarskiej Porębie

Restauracja - Pyszności / Źródło: pixabay.com
Restauracja - Pyszności / Źródło: pixabay.com

Mateusz Gessler to znany polski kucharz i restaurator. Jest właścicielem wielu lokali w Warszawie. Niedawno postanowił otworzyć kolejną restaurację, tym razem w górach. Lokal Bergo mieści się w Szklarskiej Porębie.

"Nowy, ekscytujący projekt przede mną! Tym razem wyjeżdżam poza Warszawę, w kierunku magicznych Gór Olbrzymich. Już dziś otwieram kolejną restaurację." - poinformował nas na Facebooku Mateusz Gessler

Lokal będzie serwował pyszne potrawy bazujące na lokalnych produktach. W związku z tym, w skład dań będą wchodzić grzyby, dziczyzna, czy owoce leśne.

"Bergo by Mateusz Gessler w malowniczo położonym Mercure Hotel Szklarska Poręba to miejsce, w którym podejmiemy się ambitnego wyzwania- reDefinicji lokalnej kuchni z regionu południowej Polski. Opowiemy wam nowe historie o dawnych, zapomnianych smakach. Zapraszam Was serdecznie, do zobaczenia w Szklarskiej Porębie" - napisał na Facebooku Mateusz Gessler

Bergo znajduje się w wyjątkowo pięknym miejscu. Opis dań serwowanych w lokalu brzmi fantastycznie. Niestety okazuje się, że nie każdego będzie stać na wizytę w tej restauracji.

Ceny w nowej restauracji Mateusza Gesslera

Ceny za dania w lokalu Bergo wahają się pomiędzy ok. 30 zł a nawet 110 zł. Wszystko zależy od rodzaju potrawy. Na przykład za rosół zapłacimy 36 zł. Jednak warto zaznaczyć, że danie to powstaje na bazie perliczki. Dodatkowo zupa podawana jest z własnej roboty kluskami kładzionymi.

Jeśli mamy ochotę na pierogi, to musimy wydać aż 48 zł. Cena szokuje, jednak farsz do pierogów wykonano z jagnięciny. Należy podkreślić, że jest to wyjątkowo zdrowe, ale również drogie mięso. 

Najwięcej zapłacimy za polędwice Maitre d' Hotel. Jej cena wynosi aż 110 zł. Jest to najdroższa pozycja, która króluje wśród dań głównych.

Warto również wspomnieć o przystawkach. Szparagi z sosem bernaise z jajkiem w koszulce zachęcają nas apetycznym wyglądem na profilu instagramowym Bergo. Niestety ich cena wynosi 46 zł. Wychodzi na to, że za przystawkę wydamy prawie tyle samo, co za pierogi!

Lokal Bergo to wyjątkowa restauracja. Z opisu dań wynika, że kucharze przygotowują je z wysokiej jakości składników. Niestety nie każdy będzie mógł wydać taką sumę pieniędzy na obiad.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować białą zupę z kurczakiem krok po kroku.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także