Wirtualna Polska

Ciasto bez pieczenia 3 bit deklasuje popularny batonik ze sklepu. Oszałamiający deser jest najprostszy na świecie

Ciasto bez pieczenia 3 bit deklasuje popularny batonik ze sklepu. Oszałamiający deser jest najprostszy na świecie

Ciasto bez pieczenia 3 bit deklasuje popularny batonik. Oszałamiający deser jest najprostszy na świecie - Pyszności; Foto: https://youtu.be/MhMYXLEj9L4; Canva.com

Ciasto bez pieczenia 3 bit to wspaniały deser dla całej rodziny. Nie tylko jest wyjątkowo smaczne, ale równie dobrze się prezentuje. W związku z tym świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezy. Jeśli więc masz ochotę na ten wyjątkowy deser – sprawdź poniżej jak go wykonać!

Wirtualna Polska

Ciasto bez pieczenia 3 bit skrywa w sobie aż trzy przepyszne warstwy: kajmakową, budyniową oraz bitą śmietanę. Poza tym deser z wierzchu posypany jest czekoladą. W zależności od preferencji można użyć zarówno tej gorzkiej, jak i mlecznej. Połączenie tych wszystkich produktów przynosi zaskakujący efekt!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Wspaniałe ciasto bez pieczenia

Ciasto bez pieczenia 3 bit – Pyszności

Ciasto bez pieczenia 3 bit – Pyszności

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Ciasto bez pieczenia 3 bit to wspaniały deser, który wspaniale sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań, czy imprez urodzinowych. Zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Deser ten jest wyjątkowo prosty w wykonaniu. Poza tym, aby go przygotować, nie potrzebujesz piekarnika. Jednak należy pamiętać, aby przed podaniem ciasta, porządnie go schłodzić. W związku z tym warto wcześniej zaplanować wykonanie deseru.

Ciasto 3 bit

Ciasto bez pieczenia 3 bit – Pyszności;Foto-Canva.com

Ciasto bez pieczenia 3 bit – Pyszności;Foto-Canva.com

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Składniki:

  • 300 g herbatników
  • 50 – 100 g czekolady
  • puszka masy kajmakowej
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Masa budyniowa:

  • 135 g miękkiego masła
  • 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
  • 600 ml mleka
  • 3 łyżki cukru
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Masa śmietankowa:

  • 400 g śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  • W oddzielnym naczyniu dokładnie wymieszaj cukier, 150 ml mleka oraz budyń. W garnku zagotuj resztę mleka. Gdy płyn zacznie się gotować, wlej do niego uprzednio wymieszane składniki. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze chwilę.
  • Gotowy budyń ściągnij z kuchenki, przykryj folią spożywczą i odłóż do ostudzenia. W międzyczasie wyłóż formę 20×30 cm papierem do pieczenia. Następnie układaj na niej herbatniki. Masę kajmakową rozsmaruj na ciasteczkach i przykryj ją kolejną warstwą ciasteczek.
  • Jeśli chcesz, aby masa kajmakowa łatwo się rozsmarowała – wstaw uprzednio puszkę z masą do gorącej wody. Przygotuj masę budyniową. W związku z tym ubij masło na puszystą masę. Następnie dodawaj do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Masę budyniową rozsmaruj na ciasteczkach i przykryj ją kolejną warstwą ciasteczek. Następnie ubij śmietankę z cukrem pudrem. Rozsmaruj ją na ciasteczkach i posyp startą czekoladą. Całość wstaw do lodówki na około 12 godzin. 
  • Ciasto bez pieczenia 3 bit kroimy w kwadraty i serwujemy schłodzone. Deser wspaniale smakuje w towarzystwie kawy, czy herbaty.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować czekoladowe doniczki krok po kroku.

 


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×