Podziurawiła upieczone ciasto z jednego, mądrego powodu. Na 100% skorzystam z tego triku!

Brandi z The Country Cook udostępniła genialną metodę na nadanie tekstury i aksamitnego smaku do ciasta Red Velvet. Składa się ono z budyniu o smaku sernika (tak, to istnieje), chrupiących, kruszonych ciasteczek Oreo i bitej śmietany. Wzbudziłam Twoje zainteresowanie?

Mam nadzieję, że tak. A gdy dodam, że przepis jest dość prosty to myślę, że właśnie zostałeś przekonany do pieczenia! Poniżej znajdziesz przepis krok po kroku, na którym widać efekty pracy Brandi.


Wszystko co potrzeba to ciasto i składniki, które są wymienione na opakowaniu, ciasteczka oreo, bita śmietana i budyń o smaku sernika.
Upiecz ciasto Red Velvet zgodnie z instrukcją. Może to również być inne, dowolne ciasto.


Można również dać ponieść się fantazji i zrobić je od podstaw. Przepis z łatwością znajdziesz w Internecie.
Następnie przygotuj budyń o smaku sernika.
Teraz polej ciasto budyniem.


Staraj się go wlewać tak, aby jak najwięcej dostało się go do otworów.
I rozprowadź równomiernie łyżką.


Pozostaw w lodówce na około 2 godziny.
Kolejny krok: bita śmietana.


Czy mogło by być lepiej? Mogłoby!
Włóż kilka ciasteczek Oreo do plastikowego woreczka i rozkrusz je.


Teraz wszystko jest gotowe.
Uwierz mi, że to ciasto zdobędzie serca wszystkich Twoich domowników!
Pamiętaj, aby przed podaniem włożyć ciasto na kilka godzin do lodówki, ale założę się, że nie wytrzymasz długo, biorąc pod uwagę ten cudowny smak!
Komentarze