in , ,

Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu

Za oknem prawdziwa sauna, dlatego przychodzę z pomysłem na genialne ciasto z kiwi na zimno. Co więcej, nie musisz go nawet piec!

W tym niesamowitym deserze znajdziesz pyszne i orzeźwiające owoce, smaczną babkę waniliową oraz delikatny krem. Taka kombinacja to po prostu strzał w 10, dlatego od razu przechodzimy do konkretów.

Potrzebne składniki na ciasto z kiwi:

  • gotowa babka o smaku waniliowym
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 320 g jogurtu greckiego
  • 4 mandarynki
  • 4 kiwi
ciasto z kiwi

Instrukcja:

  • Cały proses rozpocznij od połączenia: śmietanki 30%, cukru pudru oraz jogurtu greckiego przy pomocy miksera.
  • Owoce kiwi obierz ze skórki i podziel na cienkie plastry.
  • Dużą miskę wyłóż folią spożywczą. Następnie ułóż zielone plasterki.
ciasto na zimno
  • Czas na pierwszą warstwę śmietankową.
  • Teraz stwórz poziom z babki waniliowej.
  • Dodaj kolejną warstwę kremu oraz kawałki mandarynek.
ciasto z kiwi
  • Na wierzchu powinny znaleźć się kolejne kawałki babki. Przykryj folią spożywczą, po czym wstaw do lodówki na 3 godziny.
  • Przed podaniem, wyjmij ostrożnie ciasto z miski. Smacznego!

Jak Ci się podoba deser w takim wydaniu?😉

Zobacz także: Drożdżówki z serem domowej roboty

in ,

Odwrócone ciasto z kiwi idealne na każdą okazję

Dziś przychodzimy z pomysłem na pyszne ciasto z kiwi, które postanowiliśmy odwrócić. Efekt końcowy naprawdę zachwyca!

Ślinka cieknie od samego patrzenia, dlaczego nie ma co zwlekać i czas zabrać się do pracy 😉

Zobacz także: Pyszna tarta cytrynowa prosto z piekarnika

Odwrócone ciasto z kiwi idealne na każdą okazję
Odwrócone ciasto z kiwi idealne na każdą okazję
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Przy pomocy miksera połącz ze sobą śmietankę 30%, cukier puder oraz jogurt grecki.
    Przy pomocy miksera połącz ze sobą śmietankę 30%, cukier puder oraz jogurt grecki.
  2. Podziel kiwi na cieknie plasterki. Następnie wyłóż wnętrze miski folią spożywczą, po czym stwórz kolejną warstwę z kiwi i mieszanki ze śmietanki.
    Podziel kiwi na cieknie plasterki. Następnie wyłóż wnętrze miski folią spożywczą, po czym stwórz kolejną warstwę z kiwi i mieszanki ze śmietanki.
  3. Czas teraz na kolejną warstwę z podzielonej na mniejsze kawałki babki waniliowej.
    Czas teraz na kolejną warstwę z podzielonej na mniejsze kawałki babki waniliowej.
  4. Dodaj kolejną porcję kremu, podzielone na mniejsze kawałki mandarynki i znowu kawałki babki.
    Dodaj kolejną porcję kremu, podzielone na mniejsze kawałki mandarynki i znowu kawałki babki.
  5. W ten sposób wypełnij całą miskę. Kończąc na babce waniliowej i kolejnej warstwie folii spożywczej. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
    W ten sposób wypełnij całą miskę. Kończąc na babce waniliowej i kolejnej warstwie folii spożywczej. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
  6. Przed podaniem wyjmij ciasto z miski i gotowe!
    Przed podaniem wyjmij ciasto z miski i gotowe!