Wirtualna Polska

Genialny przepis na czekoladowe salami

Genialny przepis na czekoladowe salami

Jeśli szukasz pomysłu na szybkie, łatwe i oryginale ciasto, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Już niebawem dowiesz się, jak przygotować czekoladowe salami!

Wirtualna Polska

Tak dobrze przeczytałaś, salami na słodko! Będzie się działo ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Potrzebne składniki na czekoladowe salami:

  • 2 szklanki czekoladowych dropsów w gorzkiej wersji
  • szklankę ciepłej śmietanki 30%
  • 1/4 szklanki masła
  • 3/4 szklanki posiekanych pistacji
  • 200 g pokruszonych herbatników
  • 3 łyżki cukru pudru
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

czekoladowe salamiJak je przygotować:

  1. Połącz w misce czekoladowe dropsy, ciepłą śmietankę oraz masło. Dokładnie wymieszaj.
  2. Jako kolejne składniki dodaj pistacje oraz herbatniki.
  3. Powstałą masę ułóż na folii spożywczej, po czym zwiń w roladę.
  4. Następnie wstaw do lodówki na 4 godziny.
  5. Przed podaniem obtocz w cukrze pudrze. I to wszystko!

czekoladowe salami

Prawda, że czekoladowe salami prezentuje się genialnie? ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Ciasto pomarańczowo-makowe


Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

Czekoladowe salami

Czekoladowe salami

Tym razem postanowiliśmy zrobić salami w wydaniu na słodko. Może i brzmi jak czyste szaleństwo, ale efekt końcowy na pewno Was zachwyci. Po prostu nie ma innej opcji ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Czekoladowe salami15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Czekoladowe salami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz czekoladowe dropsy, ciepłą śmietankę i masło. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz czekoladowe dropsy, ciepłą śmietankę i masło. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie dodaj pistacje i herbatniki.
    Następnie dodaj pistacje i herbatniki.
  3. Powstałą masę przełóż na folię spożywczą i zwiń w roladę. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
    Powstałą masę przełóż na folię spożywczą i zwiń w roladę. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przed podaniem obtocz w cukrze pudrze.
    Przed podaniem obtocz w cukrze pudrze.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×