To są najzdrowsze czipsy na świecie. Nie dość, że są proste do wykonania, to smakują znakomicie!

Masz ochotę na coś pysznego, co nie jet trudne do wykonania i przy tym nie obciąży żołądka? Proszę bardzo, odpowiedź nasuwa się sama! Sięgnij po ten szybki przepis, a na pewno nie będziesz żałować. Czipsy z cukinii są naprawdę smaczne i sprawdzą się przy wielu okazjach.

Składniki:

– cukinia
– mleko
– tarta bułka
– parmezan
– sól, czosnek w proszku

Najpierw należy pokroić cukinię w plastry. Im cieńsze, tym czipsy będą bardziej chrupiące.

Czipsy z cukinii (1)

Następnie włóż je do mleka na około 10-15 minut.

Czipsy z cukinii (2)

Na drugim talerzu wymieszaj bułkę tartę z solą, czosnkiem i parmezanem.

Czipsy z cukinii (3)

Każdy kawałek obtaczaj z obu stron w bułce.

Czipsy z cukinii (4)

Gdy przygotujesz wszystkie plastry, możesz ja włożyć do piekarnika.

Czipsy z cukinii (5)

Pamiętaj, aby piekarnik był rozgrzany do 200 stopni. Po około 20-25 minutach, możesz wyciągnąć czipsy.

Czipsy z cukinii (6)

Jeśli będą mieć złotawo-brązowy kolor, wszystko poszło zgodnie z planem. Smacznego!

Czipsy z cukinii (7)


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×