To są najzdrowsze czipsy na świecie. Nie dość, że są proste do wykonania, to smakują znakomicie!

Masz ochotę na coś pysznego, co nie jet trudne do wykonania i przy tym nie obciąży żołądka? Proszę bardzo, odpowiedź nasuwa się sama! Sięgnij po ten szybki przepis, a na pewno nie będziesz żałować. Czipsy z cukinii są naprawdę smaczne i sprawdzą się przy wielu okazjach.

Składniki:
– cukinia
– mleko
– tarta bułka
– parmezan
– sól, czosnek w proszku


Najpierw należy pokroić cukinię w plastry. Im cieńsze, tym czipsy będą bardziej chrupiące.


Następnie włóż je do mleka na około 10-15 minut.
Na drugim talerzu wymieszaj bułkę tartę z solą, czosnkiem i parmezanem.
Każdy kawałek obtaczaj z obu stron w bułce.


Gdy przygotujesz wszystkie plastry, możesz ja włożyć do piekarnika.
Pamiętaj, aby piekarnik był rozgrzany do 200 stopni. Po około 20-25 minutach, możesz wyciągnąć czipsy.


Komentarze