×

Kinga Paruzel podzieliła się patentem na czyszczenie kurek. Szybko i bez wysiłku!

Sezon na kurki powoli się rozkręca! Leśne skarby potrafią być jednak dość uciążliwe w czyszczeniu. Kinga Paruzel podzieliła się na swoim Instagramie świetnym patentem, który zdecydowanie ułatwi pracę.

Sezon na kurki

Kurki to grzyby, które cieszą się ogromną popularnością w kuchni. Znajdziesz je zazwyczaj pod sosnami i świerkami, chociaż mogą się trafić także pod brzozą czy bukiem. Możesz szukać ich od lipca do października.

Kinga Paruzel podzieliła się swoim sposobem

Kinga Paruzel to finalistka pierwszej edycji Masterchefa. Na swoim koncie na Instagramie dzieli się zdrowymi, pełnymi warzyw przepisami i pięknymi zdjęciami swoich potraw. Możemy też obserwować kadry z jej życia codziennego i uroczą Szefową- córeczkę Jagnę.
Ostatnio zamieściła filmik, na którym zdradza swój patent z czyszczeniem kurek. Przyda się na pewno nie raz!

Wystarczy trochę mąki

Do miski przełóż grzyby. Zasyp je 2 łyżkami mąki. Obtocz grzyby w mące i zalej zimną wodą. Wymieszaj.
Wyciągnij z miski kurki, przełóż na sitko i przepłucz pod wodą.
I to wszystko! Koniec z trzeszczącą pod zębami jajecznicą z kurkami czy sosem z odrobiną piasku 😉

 
Źródła: https://www.instagram.com/kingaparuzel/, https://kingaparuzel.pl

Wybrane dla Ciebie

Ruszyły castingi do nowej edycji Masterchefa. Może jeden z nas jest wśród nas?

Kolejne edcje Masterchefa przyciągają miliony widzów. Kuchenne zmagania z zapartym tchem śledzą Polacy zza telewizorów. Nowe castingi to okazja, żeby zaprezentować swój talent! Nowa edycja rusza już jesienią W jesiennej ramówce TVN nie mogło zabraknąć hitu. Ruszają castingi do najnowszej edycji. Żeby wziąć w nich udział- masz czas do 25 kwietnia! Zasady są proste Po […]

14 wskazówek od szefów kuchni, które możesz wykorzystać w codziennym gotowaniu

Nie każdy z nas miał okazję pracować w gastronomii, uczyć się w szkole kucharskiej, czy chodzić na warsztaty i kursy. Nic straconego! Dzisiaj podzielimy się z Wami kilkoma wskazówkami, które z pewnością przydadzą się podczas domowego gotowania. #1 Zanim dodasz dressing do sałatki: posól ją. Kryształki soli lepiej wtedy rozpuszczą się w sałatce. Sos polej […]

13 porad od najlepszych szefów kuchni, dzięki którym nigdy więcej nie popełnisz kulinarnej gafy

Każdy z nas jest mistrzem w swojej własnej kuchni, a te kilka prostych patentów jeszcze bardziej wyniesie nas na nasze kuchenne piedestałyNajlepsi szefowie na świecie podzielili się swoim wskazówkami, które sprawią, że zostaniesz prawdziwym Masterchefem 🙂 #1 Kiedy papryczka jest za ostra Nie każdy jest fanem mocno palących potraw. Nie musisz jednak rezygnować z papryczki […]

5 podstawowych czynności, które są niezbędne, by dobrze gotować – według Gordona Ramsaya

Kto nie chciałby gotować jak mistrz? A w szczególności jak mistrz Ramsay? Znany kucharz i restaurator zdradził, jakie podstawowe umiejętności powinien posiadać każdy z nas, żeby gotować jak zawodowiec. #1 Siekanie cebuli Jak zrobić to szybko i bez łez? Cebulę przetnij na pół jak najbliżej korzenia- mimo że większość z nas zwykle zaczyna od usunięcia […]

zamknij