PrzepisDodaj zaledwie łyżkę do jajek na jajecznicę. Bez dodatkowego tłuszczu, nagle stanie się kremowa

Dodaj zaledwie łyżkę do jajek na jajecznicę. Bez dodatkowego tłuszczu, nagle stanie się kremowa

Jajecznica - Foto: Canva
Jajecznica - Foto: Canva
27.12.2022 08:13

Nie ulega żadnej wątpliwości, że to właśnie śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w przeciągu całego dnia. Dlatego też dobrze jest zjeść smaczny i pożywny posiłek, który doda nam niezbędnej energii na pozostałą część dnia. I taka właśnie jest jajecznica z jogurtem naturalnym. Jej przygotowanie jest banalnie proste!

Jajecznica z jogurtem naturalnym - pomysł na proste i wyjątkowe śniadanie!

Jakie jest najpopularniejszy posiłek, który decydujemy przygotować się na nasze śniadanie? Z pewnością będzie to jajecznica. Przygotowujemy ją na wiele pysznych sposobów, ze wspaniałymi dodatkami - na słono lub na słodko. Pomimo tego, że jest to proste w przygotowaniu danie, to najchętniej wybieramy je podczas weekendów, kiedy mamy nieco więcej czasu po przebudzeniu. My pokażemy Wam, że jajecznica z jogurtem naturalnym idealnie sprawdzi się również w pozostałe dni tygodnia. Bo jej przygotowanie jest szybkie i proste!

jajecznica - Pyszności; foto: Canva
jajecznica - Pyszności; foto: Canva

Jak przygotować jajecznicę z jogurtem naturalnym?

Jeśli szukasz pomysłu na smaczne i pożywne śniadanie, to jajecznica z jogurtem naturalnym będzie tu słusznym i wyjątkowym wyborem. Jako formę urozmaicenia i wzbogacenia smaku, możesz tu zastosować szczypiorek. Samo przygotowanie posiłku zajmie Ci około 6 minut. Przekonaj się już dziś, że taka forma jajecznicy będzie tym najlepszym wyborem!

Składniki:

  • 2-3 jajka
  • łyżka jogurtu naturalnego 2%
  • odrobina masła do smażenia
  • pokrojony szczypiorek.

Sposób przygotowania:

Jeśli jajecznica z jogurtem naturalnym będzie Twoim wyborem na pożywne śniadanie, to wiedz, że zrobisz ją w parę chwil. Rozpoczynamy od rozbicia jajek do miski. Dodajemy do nich jogurt naturalnym i wszystko delikatnie mieszamy. Przystępujemy do smażenia tego przysmaku. Robimy to na małym ogniu, mieszamy delikatnie od spodu co jakiś czas. Przekładamy na talerz, przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Spożywamy z ulubionym pieczywem. Nasza jajecznica jest już gotowa. Smacznego!

Wiedz, że smak tego śniadania, możesz wzbogacić również innymi wspaniałymi dodatkami. To od Ciebie zależy, jaki efekt zechcesz uzyskać na swoim talerzu.

Na ulubione kanapki na śniadanie, świetnie sprawdzi się również pasztet z mięsa z rosołu z dodatkiem gotowanych warzyw. Przepis znajdziesz na naszym kanale YouTube:

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także