PoradyDzięki temu przepisowi przygotujesz faworki z karpia. Zrobią furorę na każdej Wigilii

Dzięki temu przepisowi przygotujesz faworki z karpia. Zrobią furorę na każdej Wigilii

papu de żer
papu de żer
Pyszności
14.12.2018 09:12

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. I jeśli chcesz podać go w zupełnie innej osłonie, koniecznie doczytaj ten artykuł do końca.

Już za chwilę poznasz genialny przepis na pyszne rybne faworki ? Receptura pochodzi z kanału papu de żer.

Składniki:

  • filety karpia (bez ości brzusznych)
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Krok po kroku:

1. Filety rybne podziel na paski (szerokość 3 cm).

papu de żer
papu de żer

2. Wytnij otwór w filecie i zacznij wywijać mięso jak podczas przygotowywania faworków.

papu de żer
papu de żer

3. Następnie dopraw karpia przy pomocy soli i pieprzu. Po czym obtocz go w mące i smaż na rozgrzanym oleju.

papu de żer
papu de żer

4. Gotowe rybne faworki powinny mieć piękny, złocisty kolor. Smacznego!

papu de żer
papu de żer
Koniecznie daj znać w jaki sposób Ty przygotowujesz karpia na wigilijną wieczerzę ?
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także