Dzięki temu przepisowi przygotujesz faworki z karpia. Zrobią furorę na każdej Wigilii

papu de żer
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. I jeśli chcesz podać go w zupełnie innej osłonie, koniecznie doczytaj ten artykuł do końca.

Już za chwilę poznasz genialny przepis na pyszne rybne faworki ? Receptura pochodzi z kanału papu de żer.


Składniki:
- filety karpia (bez ości brzusznych)
- olej
- sól
- pieprz
- olej do smażenia


Krok po kroku:
- Filety rybne podziel na paski (szerokość 3 cm).
- Wytnij otwór w filecie i zacznij wywijać mięso jak podczas przygotowywania faworków.
- Następnie dopraw karpia przy pomocy soli i pieprzu. Po czym obtocz go w mące i smaż na rozgrzanym oleju.
- Gotowe rybne faworki powinny mieć piękny, złocisty kolor. Smacznego!
Koniecznie daj znać w jaki sposób Ty przygotowujesz karpia na wigilijną wieczerzę ?


Komentarze