Dzięki temu przepisowi przygotujesz faworki z karpia. Zrobią furorę na każdej Wigilii

papu de żer

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. I jeśli chcesz podać go w zupełnie innej osłonie, koniecznie doczytaj ten artykuł do końca.

Już za chwilę poznasz genialny przepis na pyszne rybne faworki ? Receptura pochodzi z kanału papu de żer.

Składniki:

  • filety karpia (bez ości brzusznych)
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Krok po kroku:

    1. Filety rybne podziel na paski (szerokość 3 cm).

    2. Wytnij otwór w filecie i zacznij wywijać mięso jak podczas przygotowywania faworków.

    3. Następnie dopraw karpia przy pomocy soli i pieprzu. Po czym obtocz go w mące i smaż na rozgrzanym oleju.

    4. Gotowe rybne faworki powinny mieć piękny, złocisty kolor. Smacznego!

Koniecznie daj znać w jaki sposób Ty przygotowujesz karpia na wigilijną wieczerzę ?


Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×