NewsyIzabela Janachowska ostrzega Polaków. Niebezpieczny trend na weselach

Izabela Janachowska ostrzega Polaków. Niebezpieczny trend na weselach

Izabela Janachowska organizuje wesela, fot. YouTube/TVN Style
Izabela Janachowska organizuje wesela, fot. YouTube/TVN Style
28.05.2023 16:03

Najsłynniejsza polska specjalistka od organizacji ślubu zdradziła, jakiej potrawy powinniśmy unikać na weselach. To zdradliwy trend, bo choć jedzenie to jest niezwykle modne i nowoczesne, to podawanie go gościom weselnym może się naprawdę źle skończyć. Izabela Janachowska jest tego pewna — i tłumaczy dlaczego. 

Chociaż Izabela Janachowska jest z wykształcenia specjalistką od turystyki, to raczej niewiele osób skojarzyłoby ją z biurem podróży. Gwiazda już od 2015 roku zajmuje się bowiem doradztwem ws. organizacji ślubu. O tym, że radzi sobie w tym doskonale niech świadczy fakt, że zaledwie pół roku po założeniu przez nią bloga "Wedding Dream by Izabela Janachowska", odezwała się do niej telewizja TVN. Chwilę później Janachowska prowadziła już program "I nie opuszczę cię aż do ślubu", gdzie dała się poznać telewidzom jako profesjonalna i charyzmatyczna konsultantka ślubna.

Izabela Janachowska zdradza, czego unikać na weselu - Pyszności; foto: Canva
Izabela Janachowska zdradza, czego unikać na weselu - Pyszności; foto: Canva

Mimo że od początku emisji programu zawód doradcy ślubnego znacznie się upowszechnił, to Izabela Janachowska do dzisiaj pozostaje najsłynniejszą w Polsce przedstawicielką tej branży. Nic więc dziwnego, że jej porad słuchają tysiące przyszłych małżonek. Być może celebrytka odwiedzie ich od pewnego — jak się okazuje — niezbyt dobrego pomysłu na jedzenie na weselu. 

Izabela Janachowska ostrzega Polaków przed nowym trendem

W niedawnym wywiadzie, jaki Janachowska udzieliła "Faktowi", ekspertka przyznała, że najnowszy trend na podawanie na weselu sushi, może się okazać dużym błędem. Konsultantka ślubna przestrzega przed podążaniem tą modą. Ponieważ zna ona kulisy działania domów weselnych, to jasno uprzedza: jedzenie w formie bufetu lub zakąsek potrafi czekać na gości już od godziny 13. 

Izabela Janachowska odradza serwowanie sushi na weselu - Pyszności; foto: Canva
Izabela Janachowska odradza serwowanie sushi na weselu - Pyszności; foto: Canva

Weselni goście, którzy celebrować zawarcie ślubu przez ich bliskich zaczną najwcześniej o godzinie 18, natkną się już nie tylko na o wiele gorzej smakujące i wyglądające sushi, ale również takie, które jest potencjalnie niebezpiecznie dla ich żołądków. Ta sama zasada dotyczy tatara wołowego i surowego żółtka, które się z nim podaje.

"Surowe mięso lub ryby mogą stać się źródłem wielu niebezpiecznych bakterii, jak np. salmonelli. Sushi to także ryzyko spożycia pasożytów lub metali ciężkich. Niebezpieczne mogą być wszystkie dania z surowym jajem, które często są powodem ostrych zatruć pokarmowych. Zrezygnuj z takiego menu weselnego" - czytamy na weddingdream.com, serwisie Janachowskiej.

Wygląda na to, że to, co modne, nie zawsze oznacza sukces. Raczący się surową rybą goście mogą być z początku zachwyceni, ale refleksje najdą ich dopiero nazajutrz. To z kolei może zatrzeć wszystkie dobre wspomnienia z wesela — a tego nie chciałaby przecież żadna para młoda.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także