Ewa Wachowicz zdradziła nietypowy patent na podanie jajecznicy. Każdy go pokocha

Jajecznica w bagietce - Pyszności; Foto Canva.com i screen z filmu https://www.youtube.com/watch?v=rY8neo_0xSc

Wariacji na temat jajecznicy jest całe mnóstwo. Przygotowujemy ją z rozmaitymi i często – rzadko spotykanymi dodatkami. To, co może zaskakiwać w jej przypadku, to na pewno sposób podania. Wierzymy, że jajecznica w bagietce od Ewy Wachowicz, zachwyci Cię nie tylko smakiem, ale i nietypowym patentem na zaserwowanie śniadania.

Jajecznica w bagietce – zwykłe śniadanie podane w niezwykły sposób!

Trzeba podkreślić, że jest to na pewno wyjątkowy sposób na urozmaicenie naszego śniadania. A, że jajecznica stanowi przysmak w wielu polskich domach, to dlaczego by nie spróbować pewnych kombinacji, które sprawią, że nasze ulubione śniadanie, nabierze odpowiedniego charakteru. Dlatego też prawdziwym strzałem w dziesiątkę, może okazać się tu jajecznica w bagietce. Swoją recepturą, postanowiła się z nami podzielić Ewa Wachowicz – jurorka wielu programów kulinarnych i miłośniczka gotowania.

mega chrupiąca bagietka czosnkowa domowej roboty

Bagietka – Pyszności

Jajecznica w bagietce to nietypowy sposób podania ulubionego śniadania. Na pierwszy rzut oka, przypomina ulubione zapiekanki. A smak? Na pewno zachwyci! Warto podkreślić, że sam proces przygotowania jest bardzo prosty i pozwoli Ci uświetnić Twoje śniadanie. Przekonaj się!

Jak przygotować jajecznicę w bagietce?

Jeśli chcesz przygotować smaczne i pożywne śniadanie, to jajecznica w bagietce sprawdzi się tu idealnie! To nietypowy pomysł na jakże typowe śniadanie!

Składniki:

  • 4 jajka
  • bagietka
  • pół cebuli
  • 2 plasterki szynki konserwowej
  • 2 łyżki mleka
  • łyżka masła
  • kawałem sera żółtego
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Jajecznica w bagietce to śniadanie, na które swoją recepturą przedstawiła nam Ewa Wachowicz. Rozpoczynamy od roztopienia masła na patelni. Następnie dodajemy do niego pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w paski szynkę. Pora na jajka. Wbijamy je do miski, przyprawiamy solą i pieprzem i dolewamy odrobinę mleka. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy na patelnię z szynką i cebulą. Smażymy lekko ściętą jajecznicę.

Jajecznica- Pyszności; Foto: Pexels

Czas na przygotowanie bagietek. Odcinamy z nich górę, a środek wydrążamy. Nakładamy usmażoną jajecznicę i posypujemy startym serem. Na koniec, jeszcze przez chwilę zapiekamy w piekarniku. Nasza jajecznica w bagietce jest już gotowa. Smacznego!

Lubisz nietypowe sposoby podania jajecznicy? Zobacz na naszym kanale YouTube przepis na bekonowe rogaliki z jajecznicą:

 


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×