Wszyscy, którzy kochają makarony MUSZĄ to wiedzieć. Szkoda, że mało kto się do tego stosuje!

Pierwszy błąd robimy zazwyczaj tuż po ugotowaniu. Większość z nas wrzuca makaran do durszlaka. W rezultacie makaron jest lekko lepki i traci smak.

1

Jakby tego było mało, dodatkowo często oblewamy makaron zimną wodą. Co się wówczas dzieje? Przez taki zabieg makaron traci smak!

2

Ostatni błąd polega na tym, że gotowy sos kładziemy po prostu na makaron. Być może nigdy nie zarejestrowałeś, że to błąd, ponieważ nie znałeś różnic. Ale jeśli zobaczysz, jak wygląda włoska metoda przygotowywania jedzenia, nie będziesz chciał jeść inaczej.

3

Zacznijmy od początku. Makaron po ugotowaniu przerzucamy do garnka z sosem. Bezpośrednio, bez odcedzenia. Dzięki temu produkty nie tracą swojego smaku.

4

Po około minucie mieszamy wszystko na małym ogniu.

5

Następnie bierzemy pół łyżki wody z makaronu i dodaj do sosu, dzięki temu konsystencja będzie bardziej kremowa.

6

Na samym końcu trzemy parmezan na danie i dodajemy zioła (zalecane jest użycie świeżej bazylii).

7

Danie gotowe! Nałóż je na talerz. Możesz posypać je startym parmezanem. Smacznego!

8


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×