in

Jak rozpuścić masło w błyskawiczny i prosty sposób?

Przygotowujesz składniki na ciasto i nagle okazało się, że zapomniałaś wyjąć wcześniej masło z lodówki? Potrzebujesz je w miękkiej formie i nie wiesz co zrobić? Jak rozpuścić masło w szybki sposób?

Przede wszystkim nie panikuj. Już za chwilę rozwiążemy Twój problem. Przygotuj masło, papier do pieczenia i wałek. Te 3 produkty wystarczą, aby w ciągu kilku minut masło było miękkie i nadawało się m.in. do ucierania kremów.

Jak rozpuścić masło przy pomocy wałka i papieru do pieczenia

  1. Na pustym blacie kuchennym rozłóż arkusz papieru do pieczenia.
  2. Następnie umieść na jednej połowie kostkę masła, po czym przykryj je drugą częścią papieru do pieczenia.
    jak rozpuścić masło
  3. Przy pomoc wałka zacznij pracować z masłem. W bardzo szybki sposób masło zacznie robić się miękkie, a co za tym idzie, bez większych problemów je rozwałkujesz.
  4. Kiedy już stworzysz maślany placek, który bez problemu będziesz mogła podnieść, Twoja praca zakończyła się sukcesem.
    miękkie masło
  5. Miękkie masło możesz bez problemu ucierać z innymi składnikami, aby otrzymać upragniony krem do ciasta.

Prawda, że to banalnie proste? Jak sama widzisz, wystarczy naprawdę niewiele, aby masło prosto z lodówki nadawało się do wypieków 👍

A może znasz jakieś inne sposoby jak rozpuścić masło? Jeśli tak, czekam na Twój komentarz!

Zobacz także: Jak parzyć kawę, aby była perfekcyjna w 100%