PoradyZapomniałeś o wyjęciu masła, a czas zabrać się za pieczenie? Ten sposób rozwiąże Twój problem

Zapomniałeś o wyjęciu masła, a czas zabrać się za pieczenie? Ten sposób rozwiąże Twój problem

Zapomniałeś o wyjęciu masła, a czas zabrać się za pieczenie? Ten sposób rozwiąże Twój problem
Frania
06.10.2019 09:25, aktualizacja: 09.12.2020 08:50

Przygotowujesz składniki na ciasto i nagle okazało się, że zapomniałaś wyjąć wcześniej masło z lodówki? Potrzebujesz je w miękkiej formie i nie wiesz co zrobić? Jak zmiękczyć masło w szybki sposób?

Przede wszystkim nie panikuj. Już za chwilę rozwiążemy Twój problem. Przygotuj masło, papier do pieczenia i wałek. Te 3 produkty wystarczą, aby w ciągu kilku minut masło było miękkie i nadawało się m.in. do ucierania kremów.

Jak zmiękczyć masło przy pomocy wałka i papieru do pieczenia

  1. Na pustym blacie kuchennym rozłóż arkusz papieru do pieczenia.
  2. Następnie umieść na jednej połowie kostkę masła, po czym przykryj je drugą częścią papieru do pieczenia.
  3. Przy pomoc wałka zacznij pracować z masłem. W bardzo szybki sposób masło zacznie robić się miękkie.
  4. Kiedy już stworzysz maślany placek, który bez problemu będziesz mogła podnieść, Twoja praca zakończyła się sukcesem.
  5. Miękkie masło możesz bez problemu ucierać z innymi składnikami, aby otrzymać upragniony krem do ciasta.

Prawda, że to banalnie proste? Jak sama widzisz, wystarczy naprawdę niewiele, aby masło prosto z lodówki nadawało się do wypieków ?

A może znasz jakieś inne sposoby jak zmiękczyć masło? Jeśli tak, czekam na Twój komentarz!

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także