PrzepisJak zrobić gofry na słono? Wyjdą za każdym razem

Jak zrobić gofry na słono? Wyjdą za każdym razem

Jak zrobić gofry na słono? Wyjdą za każdym razem
Frania
16.02.2020 08:07

Jak zrobić gofry na słono? To prostsze niż myślisz i zaraz się o tym przekonasz. Z dzisiejszym przepisem przygotujesz idealne gofry za każdym razem!

Nasza receptura doskonale sprawdzi się zarówno jako propozycja na śniadanie, kolację, czy też smaczna przekąska. Ślinka cieknie od samego patrzenia ? Nie ma więc co zwlekać i zabieramy się pracy ?

Do przygotowania gofrów na słono będzie potrzebować:

  • 300 g mąki
  • 350 ml mleka
  • 2 jajka (z podziałem na żółtka i białka)
  • 80 ml oleju
  • łyżeczkę oregano
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczkę cukru
  • łyżeczkę soli
  • łyżeczkę słodkiej papryki
  • szynkę
  • ser

Jak zrobić gofry na słono?

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia wszystkich składników poza białkami, mąką, szynką i serem. Na tym etapie użyj mieszadełka.
  2. Kiedy składniki ładnie się połączą, zacznij dodawać stopniowo mąkę. W międzyczasie uruchom gofrownicę, aby się nagrzała.
  3. Odstaw mieszankę na bok. W suchej i czystej misceubij białka.
  4. Teraz dodaj białka do wcześniej przygotowanej mieszanki.
  5. Na rozgrzanej gofrownicy rozprowadź pędzelkiem odrobinę oleju.
  6. Następnie umieść w urządzeniu cienką warstwę mieszanki na gofry, dodaj szynkę oraz ser i ponownie kolejną mieszanki na gofry.
  7. Kiedy na urządzeniu pojawi się zielona lampka, gofry są gotowe!
  8. Smacznego!

Teraz już wiesz jak zrobić gofry na słono. Jak sama widzisz, to proste jak bułka z masłem!

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także