Czy można przygotować karmel w puszcze? On udowodnił, że to jest możliwe!

Jeśli jesteście miłośnikami słodyczy i lubicie eksperymentować w kuchni, mamy coś, co na pewno Was zainteresuje! Przepis na domowej roboty karmel, w którym zakochacie się bez dwóch zdań! Co więcej, jego przygotowanie jest banalnie proste!

Wszystko czego będziecie potrzebować to: duży garnek gorącej wody, puszka słodzonego mleka skondensowanego i kilka godzin wolnego czasu. Genialny sposób przygotowania domowej roboty karmelu, zaprezentowano na kanale Todd’s Kitchen.

#1 Usuń etykietę z puszki. Nie otwieraj jej!

karmel-w-puszce-1

#2 Umieść puszkę w garnku z gorącą wodą, tak aby w całości znalazła się pod  powierzchnią wody.

karmel-w-puszce-2

#3 Gotuj puszkę z mlekiem przez 3 godziny. Pamiętaj, aby sprawdzać, czy puszka ciągle znajduje się pod powierzchnią wody. W innym przypadku może eksplodować.

karmel-w-puszce-3

#4 Zostaw puszkę do ostygnięcia. Todd dał jej całą noc, ale mówi, że możesz próbować otworzyć ją po 6-8 godzinach.

karmel-w-puszce-4

#5 I bardzo proszę! Pyszny karmel gotowy!

karmel-w-puszce-5

Nie wiem jak Wy, ale ja biorę się do pracy, aby przygotować to małe cudeńko! Jeśli i Wam spodobał się ten pomysł, podzielcie się nim ze swoimi znajomymi!


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×