Katarzyna Bosacka zdradza jak zjeść nad morzem i nie zbankrutować. Bardzo cenne porady

Zbliża się czas wakacji, czas urlopów, wyjazdów. W kurortach czekają nas zaskoczenia, czyli ceny. Jak sobie z nimi poradzić – radzi Katarzyna Bosacka. Jak zaoszczędzić na posiłkach podczas urlopu, żeby nie zbankrutować, a jednocześnie chodzić najedzonym?

Własny sprzęt do gotowania

Czy mamy możliwość zjeść tanio i dobrze na wakacjach? Katarzyna Bosacka na swoim profilu na YouTube opowiedziała o doświadczeniach z przeszłości, jak radziła sobie  będąc w młodym wieku z dziećmi i kredytem.  Prezenterka poleca, by zabrać ze sobą sprzęt turystyczny do gotowania. Wspomniała o przygotowywaniu tostów w małym tosterze. Dzięki niemu będziemy mogli przygotować dla dzieci, ciepłe kanapki z dodatkiem warzyw- wspomina Katarzyna Bosacka.

zapiekane tosty z szynką i serem

zapiekane tosty z szynką i serem – Pyszności

Katarzyna Bosacka radzi – wynajmij pokój z aneksem

Mając takie pomieszczenie będzie nam o wiele łatwiej przygotować śniadanie czy kolacje. Jeśli pokój będzie wyposażony w lodówkę, co jest już bardzo częste możemy zrobić zakupy przed wyjazdem i kupić wszystkie niezbędne składniki na kanapki dla całej rodziny. Jedna z obserwatorek Katarzyny Bosackiej odniosła się do wypowiedzi dziennikarki i podpowiada:

Wróciłam wczoraj znad morza. Jaki jest mój sposób? Wybieram niepopularne miejscowości (tzw. dziury) na początku odwiedzam dyskont. Robię zakupy na tydzień, ale chlebuś lubię kupować regionalny. Uwielbiam rybki wędzone kupowane od rybaka, który sam wędzi na swoim podwórku. I da się przeżyć w kurorcie

Są też sceptycy tej teorii i uważają:

Jak bym miała wyjechać na wakacje i gotować to bym wolała zostać w domu.

Katarzyna Bosacka

Polski obiad – Pyszności; Foto: Canva

Katarzyna Bosacka radzi – zdaj się na hotelowe posiłki

Dziennikarka sugeruje, że dobrym wyborem będzie wykupienie posiłku w hotelu. Niektórzy wolą nie korzystać z tej oferty w obawie, że może za dużo kosztować. Jednak patrząc na całą rodzinę, to takie jedzenie może wyjść wiele taniej niż codzienne stołowanie się w restauracjach. W dodatku obiadem serwowanym na stołówce w ośrodku wypoczynkowym można naprawdę się najeść, ponieważ najczęściej na obiad podawana jest zupa, drugie danie, a czasami także kompot.

 

 

Wyświetl ten post na Instagramie

 

Post udostępniony przez Katarzyna Bosacka (@katarzynabosacka)

Ostatnią z rad, którą przedstawiła Katarzyna Bosacka, było zabieranie ze sobą drugiego śniadania na wycieczki. Dobrze się to sprawdzi w przypadku podróżowania z dziećmi, które często nas zaskakują w niespodziewanych momentach. Będziemy wtedy zabezpieczeni i nie narazimy się na kupowanie przypadkowych rzeczy w sklepie.

Jeśli masz ochotę na rybkę, zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na pieczonego łososia:


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×