5 końcówek rękawa cukierniczego, którymi nawet amator pięknie ozdobi babeczki!

Babeczki nie dość, że smaczne to na dodatek mogą stanowić przepiękną dekorację Twojego stołu. Stworzenie fantazyjnych wzorów nie jest wcale takie trudne! Zobacz, jak wyczarować kolorowe kwiaty na Twoich wypiekach!

Krem to podstawa

Do kwiatowych dekoracji najlepiej przygotować krem maślany. Mieszanka masła, cukru pudru i jajek fantastycznie sprawdzi się jako dodatek do babeczek. Jest mniej słodka niż lukier, a jednocześnie posiada konsystencję, która pozwala na budowanie kształtów.

Dobra szpryca to podstawa!

Dzięki szprycy z odpowiednimi nasadkami wykonasz wzory, więc wybierz taką, która nie rozpadnie się po kilku wyciśnięciach w Twoich dłoniach.

źródło: Cupcake Jemma

Bez nasadki:

Wyciśnij na środek kleks z kremu i następnie delikatnie okręć go kremem. Następnie wyciągnij do góry i gotowe!

źródło: Cupcake Jemma

Nasadka nr 1:

Idealna dla fanów grubej warstwy kremu! Zrób tak, jak w opcji bez żadnej tylki: na samym środku postaw kleksa, a następnie, zwężając coraz bardziej średnicę, buduj krem do góry.

źródło: Cupcake Jemma

Nasadka nr 2

Dzięki wycięciu w kształcie gwiazdki stworzysz fantastyczną, przypominającą płatki róży, falbanę. Zrób bazę z kremu i delikatnie obuduj ją do góry.

źródło: Cupcake Jemma

Nasadka nr 3

Idealny kształt dla początkujących! Delikatnie i precyzyjnie wyduszaj krem na babeczkę, zaczynając tym razem nie od środka a od jej brzegu. Pokryj jej całą powierzchnię. Dzięki temu, że nie nakładasz dodatkowych warstw do góry łatwiej będzie Ci osiągnąć wymarzony efekt.

źródło: Cupcake Jemma

Nasadka nr 4

Dzięki niej uzyskasz nieco falisty kształt. Zacznij wyciskać od brzegu babeczki, kierując kolejne warstwy w stronę środka.

źródło: Cupcake Jemma

Zobacz, jak przy jej pomocy zrobić prostą kwiatową dekorację! Zacznij od środka i prowadź tylkę blisko i dokładnie, aż nie pokryjesz całej babeczki.

źródło: Cupcake Jemma

Nasadka nr 5

Idealna do wyczarowania pięknych kwiatów na Twoich babeczkach!
Wyciśnij krem prowadząc go od środka do brzegu i wróć. Przypomina to trochę taki falisty ruch. Kiedy wypełnisz już cały dół zrób drugą warstwę, tworząc krótsze listki. Może brzmi trochę skomplikowanie, ale to naprawdę bardzo proste!

źródło: Cupcake Jemma

Możesz również zrobić kwiatka bez odrywania ręki! Powoli, w jednym ruchu, wyciskaj krem i obkręcaj delikatnie babeczkę, żeby zawinąć go do środka.

źródło: Cupcake Jemma

Zobacz to w akcji: podczas oglądania wideo okaże się, że jest to jeszcze prostsze niż myślisz:


Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×