Ten deser jest po prostu stworzony dla wszystkich miłośników kokosów. Koniecznie musicie go spróbować!

Większość z nas ma do czynienia z truflami kupionymi w sklepie. Zawsze wydawało mi się, że bardzo trudno się je robi, jednak ostatnio zdałam sobie sprawę, że bardzo się myliłam. Ich wykonanie jest łatwiejsze niż myślisz!

Pyszny deser, o którym mowa w tym artykule, to kokosowe truffle, które są idealnym deserem na praktycznie każdą okazję.

Dodatkowo, nie wymagają nawet obecności piekarnika.

 

kokos-1

Składniki:

  • 3 szklanki wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szklanki mleka skondensowanego
  • 1/4 szklanki roztopionego masła
  • 2 szklanki mini chipsów czekoladowych

Sposób przygotowania:

1. Do dużej miski włóż wiórki kokosowe, cukier puder, mleko skondensowane i roztopione masło. Dokładnie wymieszaj.

2. Z przygotowanej masy uformuj małe kulki i przełóż je na blaszkę. Włóż do lodówki na 2 godziny.

3. Do garnuszka włóż mini chipsy czekoladowe. Na małym ogniu podgrzewaj tak długo, aż się roztopią.

4. Wyjmij z lodówki blaszkę z kokosowymi kulkami. Każdą kulkę zanurz w roztopionej czekoladzie i umieść z powrotem na blaszce. Ponownie włóż do lodówki na około 30 minut.

Kiedy czekolada stwardnieje, możesz wyjąć trufle z lodówki i cieszyć się ich wspaniałym smakiem!

kokos-3


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×