Pokroili jedzenie w zaskakujący sposób. Kiedy zobaczyłam 98 idealnych kostek strasznie zgłodniałam.

Jak dotąd ciężko było mi się z nimi zgodzić, ale kiedy zobaczyłam te zdjęcia doszłam do wniosku, że jednak zwykłe jedzenie może zachwycać. Wiem, że stwierdzenie to może wydawać się śmieszne, ale zanim uznasz mnie za wariatkę, przeczytaj ten wpis do końca. Czekam na Twoją opinię!

Holenderscy artyści Lernert i Sander pocięli surowe jedzenie w 98 doskonałych kostek o wymiarach: 2,5 x 2,5 x 2,5 cm. Tym samym stworzyli kuszące geometryczne frykasy. Zdjęcia powstały na zlecenie holenderskiej gazety „de Volkskrant”.

Dzięki temu zabiegowi powstała wyjątkowa sesja zdjęciowa, którą ogląda się z wielką przyjemnością. Nie wiem jak Tobie, ale mi od samego patrzenia cieknie ślinka.

Dwaj artyści rozpoczęli współpracę nad projektami w dziedzinie sztuki w 2007 roku, a ich pierwszy film demonstrował jak na wiele sposobów można stopić czekoladowego króliczka.

j1

j2

j3

j4

j5

j6


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×