PrzepisDania główneWrzuciła 500 g sera do miski i wymieszała z jajkiem i mąką. Potem tylko dodała na rozgrzany tłuszcz

Wrzuciła 500 g sera do miski i wymieszała z jajkiem i mąką. Potem tylko dodała na rozgrzany tłuszcz

Wrzuciła 500 g sera do miski i wymieszała z jajkiem i mąką. Potem tylko dodała na rozgrzany tłuszcz
Frania
03.03.2016 17:35, aktualizacja: 17.05.2017 15:12

Naukowcy już dawno udowodnili, że ser uzależnia, więc naprawdę nie mamy po co walczyć, bo i tak przegramy. Dlatego też nie ma potrzeby, aby unikać żółtego sera, który (nie oszukujmy się) jest naprawdę przepyszny. A jeśli do tego jeszcze wyobrazimy sobie, jak się rozciąga na toście albo na zapiekance, to zaczynamy być bardzo głodni, prawda?

Dla wszystkich serożerców mamy bardzo prosty przepis:

Składniki:

- 500 g startej mozzarelli

- 3 łyżki startego parmezanu

- 1 jajko

- 100 g mąki

- 1/2 łyżeczki oregano

- bułka tarta

- olej

Do miski wrzuć ser żółty, parmezan i jajko.

Obraz

Dodaj mąkę i oregano.

Obraz

Należy wyrobić ciasto ręką aż do uzyskania jednolitej masy.

Obraz

Uformuj z ciasta małe kuleczki. Z tych składników powinno Ci wyjść około 40 porcji, jeśli kulki nie będą zbyt duże.

Obraz

Oczywiście nie można zapomnieć o panierce.

Obraz

Do garnka wlej olej (wystarczy tylko kilka centymetrów), a następnie umieszczaj w nim kulki.

Obraz

Jeśli kulki będą miały złoty kolor, możesz je wyciągnąć.

Obraz

Podawaj na gorąco z ketchupem lub innym sosem. Pyszności!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także