Wirtualna Polska

Kupił ciasto od popularnych projektantów Dolce&Gabbana. Jego cena zwala z nóg

najdroższe ciasto

Instagram

Internetowy twórca Szymon Kotarbiński kupił najdroższe ciasto od włoskiego duetu Dolce&Gabbana. Za panettone zapłacił pół tysiąca złotych.

Wirtualna Polska

Mówi się, że rzeczy warte są tyle, ile ktoś chce za nie zapłacić. Dla fanów modowego duetu Dolce&Gabbana stworzono słodki deser w ekskluzywnym pudełku. Jego cena może być jednak gorzkim rozczarowaniem.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz również: Infuencer próbował przeżyć dzień za 5 złotych kupując tylko w Biedronce. Niewiarygodne, co musiał jeść

Najdroższe ciasto od projektanta

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Chociaż projektanci kojarzą nam się z pokazami mody i ekskluzywnymi kosmetykami, to coraz częściej wychodzą poza swoją niszę i wchodzą w ciekawe współprace z nieoczywistymi markami i produktami. Włoski duet Dolce&Gabbana wypuścił limitowany zestaw prezentowy, w skład którego wchodzi klasyczne ciasto panettone. Wyrastająca na zakwasie babka uszlachetniona jest charakterystycznymi aromatami szafranu, kandyzowanych cytryn, pomarańczy i mandarynek. Producent podkreśla, że jest to połączenie smaków północy i południa Włoch.

Najdroższe ciasto- Pyszności/ źródło: Instagram

Najdroższe ciasto- Pyszności/ źródło: Instagram

Babka włoska Panettone D&G gości na stołach świątecznych u wszystkich kochających piękno i dobry smak. Niech w tym roku zagości również na Waszych wielkanocnych stołach!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

– czytam na stronie dystrybutora

Duet projektantów stworzył ekskluzywne opakowanie, które może później stanowić ozdobę kuchni.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Influencer przetestował ekskluzywny deser

Zdecydowanie jest to przysmak dla osób, które nie mogą narzekać na brak gotówki. Za puszkę z babką i dodatkami zapłacimy niemal pół tysiąca złotych. Smak deseru postanowił przetestować Szymon Kotarbiński, znany jako Panicz Szymon.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Po otwarciu designerskiej puszki z charakterystycznym wzorem znajdujemy zawiniętą w różowy papier ze złotą wstążką babkę. Puszka nie tylko wygląda elegancko, ale również chroni ciasto przed wysychaniem. Obok panettone  znajduje się złoty nożyk i słodki krem do smarowania babki. Ciasto jest puszyste z wyraźnym smakiem sycylijskiego miodu. Twórca podkreśla, że jest to przysmak na specjalne okazje, ale czy warto wydać tak dużą sumę na panettone?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Przepis na pistacjową babkę wielkanocną znajdziesz na naszym kanale YouTube


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×