5 dowodów na to, że kwiaty w kuchni to dobry pomysł

Jeśli uważasz, że kwiaty w kuchni to zły pomysł, koniecznie zapoznaj się z poniższym artykułem. Dzięki niemu zrozumiesz, że wcale nie musi tak być.

Już za chwilę przekonasz się, że istnieje kilka rodzajów roślin, które mogą stać się prawdziwą ozdobą Twojego królestwa. Kwiaty w kuchni to naprawdę sprawdzona kombinacja


#1 Skrzydłokwiat
Jest bardzo łatwy w uprawie. Lubi półcieniste miejsca. Aby jego liście były zielone i błyszczące, wystarczy przetrzeć je wilgotną szmatką.


#2 Kalanchoe w kuchni
To kolejny kwiat, który nie jest wymagający. Wystarczy podlewać go 1-2 razy w tygodniu. Co więcej, zakwita w okresie, kiedy dookoła zaczyna brakować zieleni i mamy ograniczony dostęp do światła.
#3 Fiołek afrykański


Ten kwiat lubi wilgotność i rozproszone światło. Kwitnie praktycznie przez cały rok, dlatego kuchnia to idealne środowisko do jego rozwoju.
#4 Peperomia


Oto kolejny kwiat, który doskonale nadaje się do kuchni. A wszystko to za sprawą woskowej powłoki na liściach. Dzięki temu rozwiązaniu, usunięcie tłustego osadu, nie jest problematyczne. Kwiaty te nie potrzebują również zbyt dużej ilości wody.
#5 Grubosz


To wiecznie zielona roślina z rodziny sukulentów. Nie jest zbyt wymagająca, dlatego świetnie sprawdzi się w kuchni.
A jeśli zastanawiasz się co jeszcze oprócz kwiatów mogłoby pojawić się w Twojej kuchni, zapoznaj się koniecznie z naszym zestawieniem z genialnymi gadżetami.


Komentarze