PrzepisPrzekąskiWypełnił formę na babeczki ciastem. Ale kiedy wyciągnął je z pieca i przekroił, nie mogłam uwierzyć

Wypełnił formę na babeczki ciastem. Ale kiedy wyciągnął je z pieca i przekroił, nie mogłam uwierzyć

Wypełnił formę na babeczki ciastem. Ale kiedy wyciągnął je z pieca i przekroił, nie mogłam uwierzyć
Frania
30.11.2015 10:40, aktualizacja: 17.05.2017 15:14

Prawie każdy z nas ma w domu papierowe foremki do robienia babeczek i prawie w każdym z nas drzemie ukryta potrzeba stworzenia z nich czegoś naprawdę wyjątkowego. Przepis, który zaraz poznasz, idealnie sprawdzi się na domówce czy na urodzinach dziecka. Pokażemy Ci, jak można w prosty sposób wyczarować coś pysznego i niezbyt skomplikowanego do wykonania. Mini przekąski!

Składniki:

- 1 opakowanie ciasta (możesz kupić lub zrobić samemu)

- szklanka sosu pomidorowego

- 150 g startego sera

- opcjonalnie: salami, szynka, pieczarki, papryka lub (tak jak w tym przypadku) mrożony szpinak

Formę do muffinek wysmaruj tłuszczem lub włóż do niej papierowe foremki. Następnie do środka włóż równomiernie ciasto. Musi powstać gniazdo.

Obraz

Czas na pierwszą warstwę sera. Jedna łyżka na spód powinna wystarczyć.

Obraz

Następnie łyżkę sosu pomidorowego. Jeśli masz ochotę na inne składniki - właśnie teraz jest odpowiedni moment, aby je dodać. W tym przepisie dodano trochę szpinaku.

Obraz

Potem znów szczypta sera.

Obraz

Na sam koniec połóż szynkę lub salami.

Obraz

Muffinki włóż do rozgrzanego do 180°C piekarnika.

Obraz

Po około 18-20 minutach Twoje mini pizze będą gotowe. Ale uważaj: są bardzo gorące! Poczekaj aż ostygną i wtedy możesz się nimi delektować.

Obraz

Wyglądają przepysznie, prawda?

Obraz

Babeczki smakują równie pysznie na zimno i nadają się do tego, aby zabrać je w podroż, do szkoły czy do pracy.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także