PrzepisNaleśnik pieczony w piekarniku

Naleśnik pieczony w piekarniku

Naleśnik pieczony w piekarniku
Pyszności
13.04.2020 12:26, aktualizacja: 19.03.2024 12:10

Naleśnik pieczony w piekarniku w rozmiarze XXL to gotowy pomysł na pyszne śniadanie dla całej rodziny. Nie dość, że jest mega smaczny, to jeszcze przygotujesz go w mgnieniu oka.

Cała receptura jest bardzo prosta, dlatego przy przygotowaniu smacznego śniadania mogą pomóc również maluchy. Będzie to dla nich świetna frajda! A Ty już nigdy więcej nie zmarnujesz zbyt dużo czasu na pojedyncze smażenie całej masy naleśników.

Potrzebne składniki:

          
  • 370 ml mleka
  • 1/4 szkl. cukru pudru
  • 2 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g roztopionego masła
  • ulubione owoce

Naleśnik pieczony w piekarniku - krok po roku:

         
  1. Cały proces rozpocznij do połączenia jajek i mleka. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  2. Teraz połącz suche składniki: mąkę, cukier puder, sól oraz proszek do pieczenia.
  3. Do suchej mieszanki zacznij dodawać stopniowo mokre składniki.
  4. Jako ostatni składnik dodaj roztopione masło.
  5. Powstałą bazę na naleśniki przelej do formy do pieczenia. Pamiętaj, aby wcześniej wyłożyć ją papierem do pieczenia.
  6. Teraz wystarczy, że dodasz swoje ulubione owoce i wstawisz formę do nagrzanego piekarnika na ok. 25 minut (temp. 210 stopni Celsjusza).
  7. I to wszystko! Gotowy naleśnik możesz posypać cukrem pudrem lub dodać roztopioną czekoladę.
Obraz

Jak sama widzisz, naleśnik pieczony w piekarniku to sprawdzony sposób na śniadanie. W moim domowym menu zagościł na stałe. Mam nadzieję, że podobnie będzie i u Ciebie!

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także