Na pierwszy rzut oka wyglądają jak zwyczajne ciasta, ale kiedy przyjrzysz się im bliżej, zauważysz, że coś jest nie tak!

Czy zdarzyło ci się już kiedyś zobaczyć danie, które wizualnie wyglądało tak smakowicie, że miałaś ochotę rzucić się na nie i zjeść całe bez żadnych skrupułów? A czy zdarzyło ci się kiedyś, że to pozornie przepysznie wyglądające danie wcale nie było tak dobre, na jakie się zapowiadało? Mi taka sytuacja zdarzyła się wiele razy i muszę przyznać, że byłam wtedy zszokowana i zawiedziona. Bo przecież jak coś, co wygląda tak dobrze, może smakować źle?

Nie uwierzysz natomiast, w to co za chwilę zobaczysz. Te niby zwykłe ciasta, wcale nie są tak zwykłe jak ci się wydaje. Musisz tylko wytężyć swój wzrok i zwrócić uwagę na detale, a zorientujesz się wtedy co jest nie tak z tymi pysznie i słodko wyglądającymi ciastami. Mogę zagwarantować ci jedno: będziesz naprawdę w dużym szoku!


Spójrz na te przepyszne ciasta. Mniam!
Wyglądają naprawdę smakowicie. Moje kubki smakowe szaleją na sam widok!


Chwileczkę! Chyba coś jest tutaj nie tak…
Czy aby na pewno to zwykłe ciasto? Przyjrzyj się bliżej. Przecież to warzywa!
Naprawdę, jestem w szoku.


Takie „ciasta” stały się teraz modne w Japonii. Ich twórcą jest Mitsuki Moriyasu, który w ten sposób stara się zwiększyć atrakcyjność warzyw.
Lukier wykonany jest z tofu zmiksowanym z warzywami, a „biszkopt” z samych naturalnych składników takich jak mąka sojowa z odrobiną cukru.


Komentarze