×

W ten sposób zrobisz błyskawicznie dużą ilość naleśników. Bez bałaganu i brudnych naczyń!

Kto nie kocha naleśników? Czasami ich -przygotowanie potrafi pochłonąć sporo czasu. Mamy dla Ciebie patent na błyskawiczne przygotowanie naleśników w ilościach niemal hurtowych.

Przygotuj butelkę po wodzie mineralnej oraz lejek

Do środka dodaj wszystkie składniki według Twojego ulubionego przepisu, pamiętając, aby suche składniki jako pierwsze trafiły do butelki.

Zakręć butelkę, a następnie energicznie ją potrząśnij, aby dobrze wymieszać wszystkie składniki znajdujące się wewnątrz.

Teraz ciasto możesz wygodnie wylewać bezpośrednio z butelki.

Ten sposób działa na każdy rodzaj ciasta (nawet gęste, amerykańskie pancakes).

Jeśli chcesz szybko i sprawnie przygotować naleśniki na śniadanie, z łatwością możesz przechować wcześniej przygotowane ciasto w lodówce. Smacznego!

Teraz już wiesz jak szybko zrobić dużą ilość naleśników! Spróbujesz tego sposobu?

Przepis na naleśniki:
1 szklanka mąki
1 łyżka cukru
Szczypta soli
2 łyżki oleju
2 jajka
2 szklanki mleka

Przepis na amerykańskie pancakes:
1 szklanka mąki
2 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta soli
2 łyżki oleju
1 jajko
1 szklanka mleka

 

Wybrane dla Ciebie

zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą

Bananowe naleśniki z kawą na słodko to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka! Po prostu ślinka cieknie. Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

11 mało znanych zastosowań papieru do pieczenia. Przyda się na wiele sposobów!

Papier do pieczenia kojarzy nam się głównie, a to niespodzianka, z pieczeniem. Okazuje się jednak, że ma naprawdę wiele zastosowań w kuchni i warto mieć go w szufladzie. #1 Czysty i błyszczący kran To już nie musi być tylko niespełnione marzenie. Zarówno Twój kuchennych, jak i łazienkowy kran może wyglądać jak nowy, nawet po wielu […]

12 nawyków kulinarnych, które wprawiłyby w osłupienie Roberta Makłowicza. Pora na zmianę!

Niektóre błędy popełniamy automatycznie, inne notorycznie powtarzamy przez lata i nie zdajemy z nich sobie sprawy 1. Pieczenie ziemniaków zaraz po obraniu – błąd Aby ziemniaki były chrupiące, włóż je na 30 minut do wody. Następnie umyj, wytrzyj i dopiero wówczas pokrój i upiecz. 2. Przechowywanie żywności w otwartych puszkach – błąd Jedzenie w otwartych […]

15 kulinarnych trików, które każdego amatora zamienią w mistrza patelni

1. Zamiast tortilli użyj kapusty lub sałaty Takie roladki świetnie sprawdzą się w roli przekąsek. Pamiętaj, żeby dodać do nich sos. 2. Krajalnicą do jajek szybko pokroisz pieczarki na równe części 3. Aby śniadanie dłużej pozostało ciepłe, połóż talerz z jedzeniem na garnku, w którym gotowałeś jajka 4. Dzięki butelce skleisz pierożki 5. Sposób na […]

naleśniki z mascarpone

Naleśniki z mascarpone

Naleśniki z kakaowym zygzakiem wypełniliśmy po brzegi miksem z mascarpone, malinami i biszkoptem nasączonym w kawie. Takiej kombinacji smakowej nie sposób odmówić! Naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce