PrzepisPrzekąskiJeszcze nigdy nie widziałam, żeby ktoś robił popcorn w ten sposób. Od dzisiaj będę tak robić ZAWSZE!

Jeszcze nigdy nie widziałam, żeby ktoś robił popcorn w ten sposób. Od dzisiaj będę tak robić ZAWSZE!

Jeszcze nigdy nie widziałam, żeby ktoś robił popcorn w ten sposób. Od dzisiaj będę tak robić ZAWSZE!
Frania
10.07.2015 19:04, aktualizacja: 17.05.2017 15:14

Są takie wieczory, gdy zawijam się w koc, włączam ulubiony film, a w ręku trzymam miskę z popcornem. Wydaje się jednak, że mikrofalówka jest przepełniona różnego rodzaju substancjami chemicznymi. Kto by pomyślał, że klasycznie przygotowywany popcorn może być szkodliwy dla naszego zdrowia?

Dlatego jestem niesamowicie podekscytowana, że mogę wypróbować nowy przepis na tę pyszną przekąskę. Szybkie, tanie i proste! Użyj roztopionego, organicznego masła. Oczywiście nie jest to najzdrowsze, ale całkowicie naturalne.

Sam zobaczysz, że smakuje wyśmienicie!

Aby cieszyć się popcornem w tej zdrowszej i lepszej dla naszego organizmu wersji, musisz zaopatrzyć się w: słoik zebranych ziarenek kukurydzy, masło, mikrofalówkę, miskę i talerz.

Obraz

Wsyp ziarenka do miski (około 1/4 szklanki).

Obraz

Następnie użyj dwóch łyżek masła (może być odrobinę więcej bądź mniej).

Obraz

Na miskę połóż talerz ze znajdującym się na nim masłem. Włóż wszystko do mikrofalówki.

Obraz

W zależności od tego, jaką masz moc kuchenki, włóż miskę od 2:45 do 3 minut.

Obraz

Talerz zapobiegnie uciekaniu ziarenek, rozpuści masło.

Obraz

Po upływie czasu ostrożnie wyciągnij naczynia. Użyj rękawic. Roztopionym masłem polej popcorn.

Obraz

Możesz do smaku posypać odrobiną soli. Gotowy przysmak na filmowy wieczór!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także