Porady15 kulinarnych trików, które każdego amatora zamienią w mistrza patelni

15 kulinarnych trików, które każdego amatora zamienią w mistrza patelni

15 kulinarnych trików, które każdego amatora zamienią w mistrza patelni
Ewa
24.08.2021 10:42, aktualizacja: 11.02.2022 10:37

Proste triki w kuchni, które sprawią, że staniesz się mistrzem! Przydadzą się nie tylko amatorom. Jak uła

1. Zamiast tortilli użyj kapusty lub sałaty

Takie roladki świetnie sprawdzą się w roli przekąsek. Pamiętaj, żeby dodać do nich sos.

6. Jak wycisnąć cytrynę?

W owoc wbij szpikulec i ściśnij. Z cytryny wypłynie sok, które nie będzie miał pestek.

7. Zbrylony cukier?

Wsyp go do hermetycznego pojemnika i dołóż skórkę z pomarańczy. Po kilku godzinach cukier znów będzie sypki.

8. Co zrobić żeby awokado nie zbrązowiało?

Umieść awokado wraz z kilkoma plasterkami cebuli w zamkniętym pojemniku oraz schowaj do lodówki. Awokado zachowa zielony kolor przez 2-3 dni.

10. Jak schłodzić wino?

Do alkoholu dodaj kilka zmrożonych winogron. Po wypiciu wina, otrzymasz dodatkowo smaczne owoce nasączone trunkiem. 😉

11. Cytryny przechowuj w lodówce tylko w misce z wodą

Dzięki temu dłużej zachowają świeżość.

12. Młynek wielofunkcyjny

W młynku możesz rozdrabniać kawę oraz pieprz. Aby produkty nie przeszły niepożądanym zapachem, zmiel odrobinę ryżu.

15. Zbieraj obierki od warzyw. Z powodzeniem ugotujesz z nich bulion

Możesz go później zamrozić i wykorzystać do przygotowania innych potraw.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także