Efektowny przekładaniec z ciasta francuskiego z szynką i szparagami. Przygotujesz go w 30 minut!

Na naszej stronie możesz znaleźć wiele ciekawych receptur na pyszne dania. Wielkim hitem okazał się ostatnio przepis na szparagi w cieście francuskim, dlatego dziś chcę podzielić się z Tobą dokładną instrukcją, jak go przygotować.

Nie dość, że szparagi są zdrowe, poprawiają pracę mózgu i nasze trawienie, to jeszcze nie tuczą! Co więcej, poniższa receptura sprawi, że podacie szparagi swoim bliskim w naprawdę fajny i oryginalny sposób!

Przygotowanie pysznego dania również nie będzie żadnym problemem, bo to naprawdę „bułka z masłem”. Zresztą sama się o tym przekonasz ❤️ Już niebawem ?

Lista potrzebnych składników:

  • ciasto francuskie (arkusz)
  • 9-10 szparag zielonych
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • ser camembert
  • parmezan do posypania

Przepis na szparagi w cieście francuskim:

  1. Połowę ciasta francuskiego podziel na poziome pasy. Pomocna może okazać się tu deska do krojenia.szparagi w cieście francuskim
  2. Na drugiej części ciasta francuskiego ułóż szynkę parmeńską oraz ser camembert.
  3. Wykorzystując surowe szparagi i wcześniej podzielone ciasto francuskie, przygotuj plecionkę (jak na zdjęciu poniżej).danie ze szparagami
  4. Gotową szachownicę z zielonymi szparagi wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Zanim podasz gotowe danie swoim bliskim, posyp je startym parmezanem. Smacznego!szparagi w cieście francuskim

I już masz przepis na szparagi w cieście francuskim, który z pewnością zachwyci Twoich bliskich! Po prostu palce lizać ?

Zobacz także: Jak zrobić placki ziemniaczane – porady i przepisy


Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×