PrzepisEfektowny przekładaniec z ciasta francuskiego z szynką i szparagami. Przygotujesz go w 30 minut!

Efektowny przekładaniec z ciasta francuskiego z szynką i szparagami. Przygotujesz go w 30 minut!

Efektowny przekładaniec z ciasta francuskiego z szynką i szparagami. Przygotujesz go w 30 minut!
Frania
20.09.2020 08:07, aktualizacja: 10.04.2021 09:03

Na naszej stronie możesz znaleźć wiele ciekawych receptur na pyszne dania. Wielkim hitem okazał się ostatnio przepis na szparagi w cieście francuskim, dlatego dziś chcę podzielić się z Tobą dokładną instrukcją, jak go przygotować.

Nie dość, że szparagi są zdrowe, poprawiają pracę mózgu i nasze trawienie, to jeszcze nie tuczą! Co więcej, poniższa receptura sprawi, że podacie szparagi swoim bliskim w naprawdę fajny i oryginalny sposób!

Przygotowanie pysznego dania również nie będzie żadnym problemem, bo to naprawdę "bułka z masłem". Zresztą sama się o tym przekonasz ❤️ Już niebawem ?

Lista potrzebnych składników:

  • ciasto francuskie (arkusz)
  • 9-10 szparag zielonych
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • ser camembert
  • parmezan do posypania

Przepis na szparagi w cieście francuskim:

  1. Połowę ciasta francuskiego podziel na poziome pasy. Pomocna może okazać się tu deska do krojenia.
  2. Na drugiej części ciasta francuskiego ułóż szynkę parmeńską oraz ser camembert.
  3. Wykorzystując surowe szparagi i wcześniej podzielone ciasto francuskie, przygotuj plecionkę.
  4. Gotową szachownicę z zielonymi szparagi wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Zanim podasz gotowe danie swoim bliskim, posyp je startym parmezanem. Smacznego!

I już masz przepis na szparagi w cieście francuskim, który z pewnością zachwyci Twoich bliskich! Po prostu palce lizać ?

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także