PrzepisBabeczki bez pieczenia z biszkoptów z genialnym kremem i kolorową polewą

Babeczki bez pieczenia z biszkoptów z genialnym kremem i kolorową polewą

Babeczki bez pieczenia z biszkoptów z genialnym kremem i kolorową polewą
Pyszności
10.03.2022 16:30, aktualizacja: 14.03.2024 13:37

Pomysłów na genialne słodkości nigdy za wiele. Tym razem przychodzimy z pomysłem na fenomenalne babeczki bez pieczenia z biszkoptów. Cała instrukcja krok po kroku już na Ciebie czeka!

Babeczki bez pieczenia - sprawdzony przepis

Doskonale wiemy, że wiele osób rezygnuje z przygotowania domowych deserów, kierując się mylnymi stereotypami: to skomplikowana procedura, łatwo coś zepsuć, albo po prostu przygotowanie czegoś słodkiego wymaga sporo czasu. A wcale nie musi tak być, o czym przekonasz się już za moment.

Nasze dzisiejsze babeczki nie wymagają pieczenia. Co więcej, do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Czas przygotowanie też jest mega krótki, a efekt końcowy powala na kolana. Chyba nie musimy nic więcej dodawać, aby zachęcić Cię do wypróbowania naszego najnowszego przepisu.

Składniki

  1. 1 opakowanie biszkoptów
  2. 3/4 szklanki mleka
  3. 300 g mascarpone
  4. 3 łyżki cukru pudru
  5. 2 tabliczki białej czekolady
  6. 2-3 krople czerwonego barwnika spożywczego
  7. świeże owoce do dekoracji

Przygotowanie biszkoptów

Pracę nad dzisiejszym deserem rozpoczynamy od przygotowania biszkoptów.

Na początek przygotuj miseczki, w których zrobimy nasze desery bez pieczenia. Wyłóż je folią spożywczą, dzięki której w szybki prosty i sposób wyjmiesz słodkości z foremki. Następnie przetnij w poziomie biszkopty na pół, po czym zanurz każdy element w miseczce z mlekiem.

Obraz

Dzięki temu zabiegowi bez problemu będziesz mogła złożyć biszkopty na pół, tworząc idealny kształt babeczek. Tak przygotowane biszkopty ułóż w foremkach wyłożonych folią spożywczą.

Obraz

Krem na bazie mascarpone

Teraz przygotuj krem do naszego deseru.

I możesz zrobić to na dwa sposoby. Jeśli zależy Ci na czasie i nie masz w domu śmietanki, przy pomocy robota kuchennego połącz schłodzony serek mascarpone z przesianym przez sitko cukrem pudrem.

Obraz

Oczywiście, jeśli masz w domu śmietankę 30% możesz dodać ją do kremu, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej puszysty i kremowy.

Złożenie babeczek

Wracamy do pracy nad foremką z biszkoptami.

Przy pomocy zwykłej łyżki lub rękawa cukierniczego przenieść wcześniej przygotowany krem do foremek.

Obraz

Na koniec złóż wystające końcówki biszkoptów do środka, po czym zwiń również kawałki folii spożywczej. Tak przygotowany deser wstaw do lodówki na 30 minut do schłodzenia.

Obraz

W międzyczasie przygotuj różową polewę. W tym celu rozpuść białą czekoladę i połącz ją następnie z czerwonym barwnikiem spożywczym. Pamiętaj, zachowaj szczególną ostrożność, ponieważ wystarczy naprawdę 2-3 kropelki, aby uzyskać zadawalające efekty.

Obraz

Po 30 minutach wyjmij deserki z foremki, po czym na wierzchu rozprowadź domowej roboty polewę. Nie zapomnij również o świeżych owocach, które będą stanowić ciekawą i przede wszystkim smaczną dekorację naszych słodkości.

Obraz

I to wszystko! Teraz już wiesz, jak niewiele trzeba, aby jeszcze dziś przygotować genialny deser dla całej rodziny. Takim słodkościom z pewnością nikt nie będzie w stanie odmówić!

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także