PrzepisPrzekąskiBekonowe rogaliki z jajecznicą

Bekonowe rogaliki z jajecznicą

Bekonowe rogaliki z jajecznicą
Pyszności
12.02.2019 08:00, aktualizacja: 20.09.2020 17:00

Rogaliki nie zawsze muszą być na słodko. Oto najlepszy dowód, którego nie możesz przegapić ?

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 7 szt. jajka
  3. 1 łyżka masło
  4. 2 szczypty szczypiorek
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 1 szczypta sól
  7. 12 plastrów boczek surowy
  8. 1/3 szkl. parmezan

Sposób przygotowania:

1. Na patelni przygotuj jajecznicę. Nie zapomnij o soli i pieprzu.

Obraz

2. Ciasto francuskie podziel na trójkąty.

Obraz

3. Na dwóch dłuższych krawędziach ułóż plastry boczku. W dolnej części umieść jajecznicę i szczypiorek. Następnie zwiń w rogalik.

Obraz

4. Posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu z ciasta francuskiego.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także