Bitki z polędwiczki wieprzowej w sosie śmietankowym

Dziś na obiad mamy dla Was fenomenalne bitki z polędwiczki wieprzowej, które upiekliśmy w kremowym sosie śmietankowym. Jak zrobić ten pyszny obiad krok po kroku? Tego wszystkiego dowiesz się już za moment!

Bitki z polędwiczki wieprzowej – jak je zrobić?

Bitki to nic innego jak rozbite plastry polędwiczki wieprzowej lub wołowej, które można łączyć z przeróżnymi dodatkami. My postanowiliśmy trochę zaszaleć i zamiast tradycyjnych kombinacji z ziemniakami lub serem, postawiliśmy na coś zupełnie nowego. Genialne bitki wieprzowe upiekliśmy razem z zakręconym makaronem z selera i genialnym sosem śmietankowym. Obok takiego trio nie da przejść się obojętnie.

To jednak nie koniec dobrych wiadomości. W bitkach z polędwiczki wieprzowej ukryliśmy oryginalne i jednocześnie przepyszne dodatki, które podkręcają smak całej potrawy na 150% Nasi bliscy są zachwyceni tym przepisem i coś nam mówi, że z Tobą będzie tak samo! Prawdziwa uczta dla podniebienia już na Ciebie czeka 🥰

Makaron z selera do dzisiejszego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Zobacz także: Sernik z cukinią i ricottą


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×