Burger bez bułki. Jak zrobić z krążkami cebulowymi i śmietankowym sosem?

śmietankowy burger

Burger bez bułki? To jak najbardziej możliwe i na dodatek bardzo smaczne. Wyjątkowy śmietankowy farsz skradnie Ci serce!

Burger bez bułki – z krążkami cebulowymi. Jak zrobić?

Jeśli szukasz alternatywy dla burgera bez bułki, to bardzo dobrze trafiłeś! Klasyczną bułkę zamieniliśmy na chrupiące krążki cebulowe, w które włożyliśmy śmietankowy krem z odrobiną chili.

To połączenie to coś, czego jeszcze nie jadłeś! Warto spróbować chociaż raz, żeby przekonać się, jak dobrze wszystko ze sobą współgra.

Dobre mięso na burgery. Przepis

Idealnym mięsem do burgerów jest oczywiście wołowina – jest soczysta, miękka i rozpływa się w ustach. Świetnie sprawdzi się mielone z antrykotu, pręgi lub łaty wołowej. Nie wybieraj szynki ani polędwicy, bo są to kawałki zbyt chude, a jednocześnie dość drogie.

Nasze dzisiejsze burgery przygotowaliśmy przy pomocy Ovi Smart marki Philips. Dzięki czemu proces pieczenia był 1,5 raza krótszy niż w piekarniku. Co więcej, nie musieliśmy czekać na nagrzanie urządzenia. Ovi Smart zaczyna pracować natychmiast po uruchomieniu.

Zobacz także: Faszerowane kieszonki z kurczaka


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×