Zapiekany camembert w cieście francuskim z bakaliami. Takiego połączenia jeszcze nie jadłeś!

ser camembert w cieście francuskim

Camembert w cieście francuskim z bakaliami to idealny pomysł na świąteczną przekąskę. Nie tylko świetnie smakuje, ale też genialnie się prezentuje.

Camembert w cieście francuskim z bakaliami. Przepis krok po kroku

Połączenie camemberta z żurawiną zna już chyba każdy. Postanowiliśmy jednak zrobić to nieco inaczej i dorzuciliśmy bakalie. Dzięki temu nabrał nieco świątecznego charakteru!

Czy to impreza ze znajomymi, czy to okazja do biesiadowania z rodziną – taka przekąska sprawdzi się idealnie. Przygotowanie jest naprawdę proste, a połączenie smaku podbije serca chyba każdego gościa.

Przepis na zapiekany camembert w cieście francuskim z bakaliami jest naprawdę prosty. Połączenie bakalii i miodu daje niesamowity efekt. Krok po kroku pokażemy Ci, jak przygotować przekąskę na chłodny wieczór. Idealnie smakuje z lampką czerwonego wina!

Naszą świąteczną przekąskę upiekliśmy w Ovi Smart maki Philips. Dzięki temu urządzeniu przygotujesz pieczone posiłki 1,5 raza szybciej niż w piekarniku. Co więcej, nie musisz czekać na nagrzanie urządzenia, tylko od razu możesz działać.

Zobacz także: Świąteczna szynka z jabłkami

Przepis na zapiekany camembert w cieście francuskim krok po kroku poniżej.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×