Chleb orkiszowy ze szpinakiem. Bez drożdży i bez zakwasu

chleb orkiszowy ze szpinakiem

Chleb orkiszowy ze szpinakiem to prosty przepis na domowej roboty pieczywo. Smakuje o wiele lepiej niż ten ze sklepu, a dodatek szpinaku sprawia, że prezentuje się po prostu znakomicie.

Chleb orkiszowy ze szpinakiem jest pyszny, wilgotny, a upieczenie go nie jest trudne!

Czy chleb orkiszowy jest zdrowy?

Orkisz jest jednym z trzech produktów w 100% przyswajanym przez nasz organizm. Znajdziesz w nim całe bogactwo mikro- i makroelementów, takich jak mangan, fosfor, żelazo czy cynk. Ma też sporo witamin z grupy B, E, A i C. Dodatkowo zawarte w nim fitosterole obniżają poziom „złego cholesterolu”.

Orkisz to nic innego jak odmiana pszenicy, która nie podległa żadnym modyfikacją, dzięki czemu jest lepsza dla naszego zdrowia.

Przepis na chleb bez zakwasu

Nasz dzisiejszy chleb przygotowaliśmy bez zakwasu. Dzięki temu poradzi sobie z nim każdy, bo wystarczy mieć w domu proszek do pieczenia. To świetne rozwiązanie, gdy dopiero zaczynasz przygodę z chlebem.

Mieszankę ze szpinakiem przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×