Domowa nutella z daktyli i orzechów – prosty przepis. Lepsza i zdrowsza od oryginalnej

Jak zrobić nutellę w swoim domu? Okazuje się, że to bardzo proste zadanie. W kilka minut stworzysz krem czekoladowo-orzechowy, który jest zdrowszy od kupnego. Już nigdy nie sięgniesz po Nutellę w sklepie! Oto przepis na nutellę z daktyli i orzechów.

Domowa nutella z daktyli i orzechów – jak zrobić? Przepis

Nie znamy osoby, która nie ma słabości do czekoladowego kremu. Sklepowa wersja, chociaż smaczna, to pozostawia jednak sporo do życzenia. Przygotowaliśmy dzisiaj prosty przepis na domową nutellę w zdrowszym wydaniu.

Słoiki z kremem czekoladowym mają często bardzo długą listę całkowicie zbędnych składników. Olej palmowy, cukier, orzechy i kakao w śladowych niemal ilościach – tego jeść po prostu nie warto!

Udowodnimy Ci, że wystarczą cztery składniki, by stworzyć zdrową nutellę w swoim własnym domu. Smakuje pysznie, a na dodatek jest pełna cennych składników odżywczych pochodzących z kakao i orzechów. To coś więcej niż zwykły krem czekoladowy!

Jak zrobić domową nutellę z daktyli i orzechów? Przepis, składniki i wykonanie krok po kroku poniżej.

W przygotowaniu pysznego kremu czekoladowego pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Zobacz również: Szybkie, wilgotne ciasto czekoladowe z polewą


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×