Jak zrobić domowe zapiekanki? Przepis na chrupiącą bagietkę z farszem pieczarkowym

bagietka faszerowana pieczarkami

Chrupiąca bagietka z farszem pieczarkowym to nowa wersja znanych wszystkim zapiekanek. Sprawdzą się jako pyszna kolacja, a ich przygotowanie jest naprawdę proste. Takie bagietki to świetny pomysł na wykorzystanie pieczywa, które powoli robi się czerstwe. Nic się nie marnuje, a my mamy pyszny posiłek.

Domowe zapiekanki. Przepis na chrupiącą bagietkę z farszem pieczarkowym

Zapiekanki to polski fast-food, który powstał (oficjalnie) w latach 70. w PRL. Nieoficjalnie, zapiekane kawałki pieczywa z dodatkami nasze babcie i mamy robiły od dawna. Najpopularniejszym, bo najtańszym nadzieniem było właśnie to z pieczarek. Do tego ser i obowiązkowy zygzak z ketchupu.

Jak zrobić domowe zapiekanki? Postanowiliśmy trochę odświeżyć przepis na znane wszystkim zapiekanki i tym razem nadziać bagietkę pysznym pieczarkowym farszem. Składniki i przygotowanie krok po kroku znajdziesz poniżej.

Przepis na chrupiącą bagietkę z farszem pieczarkowym. Zobacz, jak zrobić domowe zapiekanki krok po kroku.

Zobacz również: Szaszłyki z kurczaka


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×