×

Dyniowe buźki na Halloween – przekąska na ciepło

Przekąska na ciepło to must have podczas zbliżającego się Halloween. W tym roku mamy dla Was dyniowe buźki z salami i żółtym serem. Po prostu palce lizać!

Zanim przejdziemy do szczegółów przepisu, chcielibyśmy podkreślić, że ciekawe i oryginalne pomysły na pyszne przekąski na ciepło zawsze się przydadzą. Sami serwujemy je bardzo często, czy to podczas maratonu z naszym ulubionym serialem, niezapowiedzianej wizyty przyjaciół, czy w końcu w trakcie zorganizowanej imprezy. I tak się właśnie składa, że jeszcze w tym tygodniu będziemy mieć okazję do świętowania. Już za parę dni czeka nas Halloween, które z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. Dlatego już za moment dowiesz się, jak w szybki i prosty sposób przygotować dla swoich bliskich dyniowe buźki. Smakują i prezentują się obłędnie!

Zobacz także: Dyniowe brownie na Halloween

  • Czas przygotowania: 20 minut
  • Czas pieczenia: 20 minut
  • Kuchnia: amerykańska

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • 1/3 szklaki żółtego sera
  • 6 plastrów salami
  • 1 roztrzepane jajko

Przygotowanie dyniowych buziek

Aby przygotować naszą dzisiejszą przekąską, będziemy potrzebować arkusza ciasta francuskiego. Możesz wykonać je sama lub kupić gotowy produkt.

Ciasto francuskie ułóż na środku blatu, następnie wytnij z niego dynie. To nie koniec. Teraz z 3 kawałków ciasta francuskiego wytnij oczka i uśmiech.

dyniowe buźki na halloween

 

Przygotowanie farszu

Na całych buźkach umieść starty na tarce żółty ser. Nie zapomnij również o plastrach salami.

dyniowe buźki na halloween

Dookoła rozłożonych składników rozprowadź roztrzepane jajko. I tu przydatny okaże się pędzelek kuchenny, dzięki któremu w szybki i prosty sposób pokryjesz dyniowe buźki przygotowanym składnikiem.

Na wierzchu nafaszerowanych kawałków z dynią ułóż kawałki z wyciętymi buźkami. Połącz oba kawałki ciasta francuskiego przy pomocy widelca. Dzięki niemu stwórz falbankę dookoła każdej buźki.

dyniowe buźki na halloween

Dookoła rozprowadź roztrzepane jajko, dzięki czemu nasze dyniowe buźki nabiorą pięknych rumieńców.

Pieczenie i podanie

Tak przygotowane buźki wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Przekąski na ciepło piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

dyniowe buźki na halloween

Gotowe buźki dyniowe na Halloween możesz serwować z ulubionym sosem. My postawiliśmy na sos pomidorowy, ale Ty oczywiście możesz wykorzystać swój ulubiony przysmak. Smacznego!

Jak sama widzisz, przygotowanie ciekawej przekąski na ciepło wcale nie musi być trudne i czasochłonne. Wystarczy tylko pomysł i trochę chęci, dlatego nie zwlekaj i już dziś kup składniki na dzisiejszy przepis. Oryginalne buźki zaserwuj w najbliższy weekend. Gwarantujemy, że Twoi bliscy będą z pewnością zachwyceni. To będzie prawdziwy hit. Oczywiście więcej pomysłów na przekąski na Halloween czeka w naszej bogatej bazie. Koniecznie ją odwiedź 🙂

 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

Łosoś w cieście francuskim. Przepis na rybę

Łosoś w cieście francuskim, to sprawdzony przepis na potrawę, która sprawdzi się zarówno jako obiad dla rodziny, jak i gorące danie na niejednej imprezie. Przygotowanie jest bajecznie proste, a efekt po prostu zwala z nóg. Łosoś w cieście francuskim – jak wybrać rybę? Do łososia w cieście francuskim najlepiej wybrać łososia norweskiego, pacyficznego lub dzikiego […]

genialna rolada z ciasta francuskiego z serem, szynką i ogórkiem

Obłędna rolada z ciasta francuskiego z serem, szynką i ogórkiem

Ta mega szybka i prosta w przygotowaniu rolada z ciasta francuskiego stanie się hitem w każdym domu. Jakie dodatki do niej dodać? Jak ją złożyć i piec? Tego wszystkiego dowiesz się już za moment! Rolada z ciasta francuskiego na słono Ciasto francuskie to genialny produkt, który skrywa w sobie ogromny potencjał. Może stać się zarówno […]

genialna zimowa herbata w 3 odsłonach

Genialna zimowa herbata w 3 odsłonach. Idealne ciepłe napoje dla Babci i Dziadka

W środku zimy pyszna i rozgrzewająca herbata to idealny pomysł na umilenie długich i zimnych wieczorów. Aby nie było nudno, przygotowaliśmy, aż 3 ciekawe propozycje, które z pewnością skradną Twoje serce! Zimowa herbata – jakie dodatki? Mamy połowę stycznia, dlatego na naszej stronie nie mogło zabraknąć przepisów na rozgrzewające napoje. A skoro już o nich […]

błyskawiczne jabłkowe naleśniki z dodatkami

Jabłkowe naleśniki z dodatkami w kilka minut. Pomysł na śniadanie na słodko

Jabłkowe naleśniki, czyli ciasto naleśnikowe z dodatkiem jabłek, które stały się składnikiem ciasta! W takiej formie ich jeszcze nie jadłeś. Jabłkowe naleśniki. Jak zrobić? Przepis na szybkie śniadanie Podstawą naszego śniadania na słodko są jabłkowe naleśniki. Warto więc przygotować je perfekcyjnie. Dzisiaj przygotowaliśmy je w nieco innej odsłonie. Jabłka wylądowały w ich wnętrzu, zblendowane razem […]

zapiekanka ziemniaczana z pulpetami

Zapiekanka ziemniaczana z pulpetami. Szybki i prosty przepis na udany obiad

Z tym przepisem przygotujesz genialny obiad dla calej rodziny. Zapiekanka ziemniaczana z pulpetami, bo o niej mowa, to nasze najnowsze kulinarne odkrycie! Zanim jednak przejdziemy do szczegółów przepisu, warto dodać, że na naszej stronie internetowej czeka na Ciebie wiele pomysłów na pyszną zapiekankę w przeróżnej formie. U nas znajdziesz m.in. zapiekanki tostowe, makaronowe, ryżowe i […]

gołąbki z kiełbasą w sosie pomidorowym

Gołąbki z kiełbasą w sosie pomidorowym

Takich gołąbków jeszcze u nas nie było. Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze genialnie się prezentują. Co więcej, z tym przepisem w Twojej kuchni pojawi się świeżość i oryginalność. Gołąbki to jedno z najbardziej popularnych dań w naszym kraju. I nic w tym dziwnego, skoro są mega pyszne i zawsze kojarzą się nam z […]

zamknij