Kieszonki z kurczaka faszerowane brokułem i papryką. Jak zrobić, czym doprawić?

Kieszonki z kurczaka faszerowane brokułem i papryką połączyliśmy z ziemniaczanym makaronem. I w ten oto sposób powstał ciekawy, oryginalny, a zarazem przepyszny pomysł na obiad w nietypowym wydaniu.
Przepis na kieszonki z kurczaka faszerowane brokułem i papryką. Jak zrobić?
Jak zrobić kieszonki z kurczaka faszerowane brokułem i papryką? To bardzo proste! Główną rolę odgrywa w nich farsz, który wypełnia pierś z kurczaka. W naszym przepisie stworzyliśmy bajecznie pyszne połączenie warzyw, które świetnie komponuje się z mięsem. Brokuł i papryka to nasza warzywna baza, którym spoiwem jest aromatyczny cheddar i majonez. Dzięki temu nasz farsz jest kremowy i po prosu przepyszny!
Kieszonki z kurczaka faszerowane brokułem i papryką to miła alternatywa dla kotletów i dewolajów. Ich przygotowanie jest proste, a krok po kroku pokażemy Ci, jak zamienić piersi z kurczaka w aromatyczne faszerowane kieszonki.
Przepis na kieszonki z kurczaka faszerowane brokułem i papryką, składniki i wykonanie krok po kroku poniżej.
To jednak nie koniec nowych kulinarnych rozwiązań. Genialnym dopełnieniem w tym przypadku stał się makaron z ziemniaków, który powstał dzięki Zoodlerowi marki Philips.
Zobacz także: Roladki z kurczaka z ogórkiem
Komentarze